Κατρούγκαλος: Η επίσκεψη Ομπάμα αποτελεί σήμα υποστήριξης της χώρας μας

Κατρούγκαλος

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ                         

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτήρισε την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», “συμβολική κίνηση” που στέλνει “ένα σήμα υποστήριξης της χώρας μας στα κρίσιμα ανοιχτά πολιτικά θέματα, όπως αυτό του χρέους”.

Όπως επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος, το ταξίδι του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ αποτελεί μία «επιβεβαίωση της στρατηγικής σημασίας που θεωρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι έχει η Ελλάδα γι’ αυτές».

«Είναι και μία συμβολική κίνηση γιατί έχει επιλέξει ο πρόεδρος των ΗΠΑ να μιλήσει για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα από τη χώρα μας. Αυτός ο συμβολισμός δεν αφορά μόνο την Αμερική, αλλά δείχνει ολοφάνερα ότι η χώρα μας είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή και μπορεί να χρησιμεύσει ως μία γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και τις χώρες και της Αφρικής αλλά και της Μέσης Ανατολής, όπου υπάρχουν οι διεθνείς εντάσεις» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τις ευρωατλαντικές σχέσεις η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία, ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε πως θα «πρέπει να δούμε αν η προεκλογική ρητορική (του Τραμπ) θα μεταφερθεί αυτούσια στην πολιτική πρακτική ή όχι».

Επισήμανε πάντως πως «είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ μια Ελλάδα σταθερή στην περιοχή και γι’ αυτόν τον λόγο μπορούμε να περιμένουμε πως σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τις διμερείς σχέσεις δεν θα έχουμε αλλαγές».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...