ΚΕΠΕ: Ψαλίδι στις συντάξεις των 600 ευρώ

ΚΕΠΕ: Ψαλίδι στις συντάξεις των 600 ευρώ
Ψαλίδι σε όλες τις συντάξεις, ενδεχομένως και από το όριο των 600 ευρώ, προτείνει η έκθεση του ΚΕΠΕ, που αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής. Επίσης, προτείνεται η περικοπή των προνοιακών επιδομάτων, καθώς και του εφάπαξ όλων των Ταμείων.

Η έκθεση του ΚΕΠΕ βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην έκθεση:

    Υποδεικνύεται η μείωση των αμοιβών των ειδικών μισθολογίων κατά 12%, ώστε να οδηγηθούν αυτόματα σε μείωση όλες οι συντάξεις που καταβάλλονται σήμερα σε πανεπιστημιακούς, δικαστικούς, στρατιωτικούς, γιατρούς, κ.ά.
    Προτείνονται σκληρά μέτρα που ξεκινούν από την επιβολή εισφοράς σε όλες τις συντάξεις άνω των 600 ευρώ, περικοπές των πολλαπλών συντάξεων, κατάργηση των δώρων (13ης και 14ης σύνταξης) για όλους και επιβολή πλαφόν τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές.

Οι προτεινόμενες περικοπές θίγουν περίπου το 50% των 2,1 εκατομμυρίων συνταξιούχων και καθορίζουν το μέλλον όλων όσων εργάζονται και βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Στα εναλλακτικά σενάρια προτάθηκε η γενική αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 ή στα 67 χρόνια για όλους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά κρίθηκε ότι αυτό το μέτρο δεν θα αποδώσει άμεσα.

Έτσι, αντιπροτάθηκε η κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων κάτω του σημερινού ορίου ηλικίας και η αναστολή της καταβολής του ΕΚΑΣ σε όλους ώς το 65ο έτος ηλικίας.

OIKONOMIA
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...