Κεραμέως: Προαιρετική η χρήση μάσκας στα σχολεία – Τι είπε για δημοτικά, νηπιαγωγεία

Κεραμέως: Προαιρετική η χρήση μάσκας στα σχολεία – Τι είπε για δημοτικά, νηπιαγωγεία
Κεραμέως: Προαιρετική η χρήση μάσκας στα σχολεία – Τι είπε για δημοτικά, νηπιαγωγεία


01/05/2020 – 17:04

Η χρήση της προστατευτικής μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στα σχολεία, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Η άποψη των ειδικών της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας ήταν να μην είναι υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία, αλλά μόνο προαιρετική, εάν το επιθυμούν εκπαιδευτικοί ή μαθητές. Δεν υπάρχει καν σύσταση για τη χρήση μάσκας στους χώρους του σχολείου», συμπλήρωσε.

Απαντώντας στις ενστάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, η υπουργός είπε ότι το σχέδιο που παρουσιάστηκε για την επαναλειτουργία τους έχει την ομόφωνη στήριξη της Επιτροπής και η διαδικασία θα είναι δυναμική. «Θα πηγαίνουμε βήμα βήμα και όλα θα αξιολογούνται με βάση τα επιστημονικά δεδομένα» συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι κρίσιμο είναι να είναι συνεχής η εκπαιδευτική διαδικασία, αφού πολλές εβδομάδες αποχής και απομάκρυνσης από το εκπαιδευτικό περιβάλλον έχουν επιπτώσεις στους μαθητές και την επαγγελματική πορεία τους.

Ταυτόχρονα όμως, «πρώτο μέλημά μας είναι η δημόσια υγεία και τα ατομικά μέτρα προστασίας» είπε.

Τέλος Μαΐου οι αποφάσεις για δημοτικά και νηπιαγωγεία

Επιλέξαμε μια μετριοπαθή και συντηρητική στάση -χωρίς να ανοίξουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία- και για αυτό γιατί πάμε σταδιακά, ανάλογα με τις συστάσεις, επεσήμανε η υπουργός.

Προς το τέλος Μαΐου θα ανακοινωθεί η απόφαση για τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, που θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις των ειδικών. «Εάν επαναλειτουργήσουν, θα λειτουργήσουν για ένα μήνα» είπε η κ. Κεραμέως.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...