Κερδίζει μετάλλια με το να φαντάζεται ότι τον κυνηγά ο καρχαρίας που του έφαγε το πόδι

Κερδίζει μετάλλια με το να φαντάζεται ότι τον κυνηγά ο καρχαρίας που του έφαγε το πόδι
Ιστορία που συγκλονίζει έρχεται στο φως με αθλητή των Παραολυμπιακών Αγώνων.
Ο Achmat Hassiem κατάφερε να μετατρέψει μια τραυματική εμπειρία σε κίνητρο για να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό και να ξεπερνάει κάθε φορά τον εαυτό του στην κολύμβηση.

Όταν μπαίνει στην πισίνα, φαντάζεται ότι τον καταδιώκει ο λευκός καρχαρίας που του κατασπάραξε το πόδι. Ο 30χρονος Νοτιοαφρικανός, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κολύμβηση 100 μ. πεταλούδα ανδρών την περασμένη Κυριακή, αποκάλυψε αυτό που του δίνει ώθηση για να σπάει τα ρεκόρ και να κερδίζει μετάλλια, παραδίδοντας μάθημα ζωής.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, 6 χρόνια πριν ο Achmat και ο αδελφός του δέχθηκαν επίθεση από λευκό καρχαρία στις ακτές του Cape Town. Ο Achmat κατάφερε να γλιτώσει τον αδελφό του από τα δόντια του σαρκοβόρου ψαριού, έχασε όμως το δεξί του πόδι.

Παρόλο που ασχολείτο με τον αθλητισμό και την κολύμβηση, μετά από αυτό δεν ήξερε αν θέλει να συνεχίσει. Η συναθλήτριά του και πρωταθλήτρια της κολύμβησης στους Παραολυμπιακούς, Natalie du Toit, τον έπεισε να μην εγκαταλείψει. Λίγο καιρό μετά άρχισε να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στη χώρα του ενω 4 χρόνια πριν στο Πεκίνο τερμάτισε 9ος.

Στο Λονδίνο κατέφθασε αποφασισμένος να τα πάει καλύτερα. Και τα κατάφερε κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. “Το μικρό μου μυστικό είναι ότι απλώς φαντάζομαι ότι είμαι στον Ωκεανό και έχω ένα λευκό καρχαρία 4,5 μέτρων στα πόδια μου. Σίγουρα είναι ένα πού καλό κίνητρο για να κολυμπήσεις γρήγορα!”, δηλώνει ο Achmat Hassiem και προσθέτει.

“Θωρώ ότι έχασα το πόδι μου για καλό σκοπό. Το να χάσω το πόδι μου δεν συγκρίνεται με το να έχανα τον αδελφό μου. Οπότε προσπαθώ να βγάλω ό,τι καλύτερο μπορώ από αυτό”.

{youtube}jy4i7io8Lz4{/youtube}

radar.gr

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...