Κερδίζει μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού ο Μάριος Βρουσάι.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα που καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει πάνω από 40 εκατομμύρια στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και την Ακαδημία του την τελευταία 10ετία. Τα αποτελέσματα είναι απτά και μετρήσιμα: Ρέτσος, Τσιμίκας, Νικολάου, Φετφατζίδης είναι τα πιο τρανταχτά παραδείγματα. Παραδείγματα που ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια σε πωλήσεις. Και επιβραβεύουν την πολιτική που ακολουθεί ο σύλλογος. Επενδύοντας στα «δικά του» παιδιά. Και βγάζοντας μπροστά, στη βιτρίνα του ρόστερ, ποδοσφαιριστές όπως ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, ο Βασίλης Σουρλής, αλλά και ο Μάριος Βρουσάι.

Ο Βρουσάι δεν είναι πια «παιδί». Είναι 22 χρονών, άνδρας, κανονικός ποδοσφαιριστής, με ταλέντο, ποιότητα, ταχύτητα, δύναμη, καλά τελειώματα, εξαιρετική σωματοδομή, αλλά και με «αγροτικό» στα πόδια του. Το ίδιο αγροτικό που ακολούθησε ο Τσιμίκας: Ακαδημία Ολυμπιακού, πρώτη ομάδα, Βίλεμ (αντί Εσμπιεργκ, που είχε πάει ο «Τσίμι»), Βίλεμ και ξανά Ολυμπιακός. Αυτή τη φορά, όχι για να κοιτάζει, αλλά για να διεκδικήσει θέση, χώρο, χρόνο, ρόλο στην ομάδα που τον ανακάλυψε και τον ανέδειξε.

Με τον νυν ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, μάλιστα, τον συνδέουν πολλά. Σχεδον… σατανικά. Ο «Τσίμι» έφυγε από τον Ολυμπιακό πριν γίνει 20 ετών και έμεινε ενάμιση χρόνο στο εξωτερικό. Ο Βρουσάι επίσης έφυγε (δανεικός) πριν γίνει 20 ετών, πάλι για το εξωτερικό. Και οι δύο είχαν ίδιες συμμετοχές τα δύο πρώτα  χρόνια τους στην πρώτη ομάδα, πριν παραχωρηθούν δανεικοί. Και οι δύο κλήθηκαν να κερδίσουν την ευκαιρία τους σε περίεργες σεζόν. Ο Τσιμίκας στη χρονιά της πλήρους αλλαγής του ρόστερ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Βρουσάι σε μία πολύ ιδιαίτερη συγκυρία, με τον κορωνοϊό, με τις ομάδες να μην μπορούν να  κάνουν προετοιμασία και γενικώς με μια κατάσταση πρωτόγνωρη και διόλου εύκολη.

Σε αυτή τη συγκυρία, ωστόσο, ο Βρουσάι δείχνει ότι είναι από τους «τυχερούς». Ή καλύτερα από εκείνους που κατάφεραν να είναι έτοιμοι στη μάχη της διεκδίκησης μιας ευκαιρίας. Από εκείνες που μπορεί να σου αλλάξουν τη ζωή και την καριέρα. Με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε to10.gr από το Ρέντη, να αναφέρουν ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πειστεί ότι αξίζει να του τη δώσει. Αξίζει να τον έχει στο ρόστερ του. Και όπως προκύπτει, θα του δώσει την ευκαιρία που τόσο αναζητούσε ο 22χρονος διεθνής επιθετικός. Καθώς κρίνει ότι είναι έτοιμος να διεκδικήσει ρόλο στα πλάνα του. Και έχει αποφασίσει ότι μία θέση στο ρόστερ του ανήκει. Ποια θα είναι αυτή στην εσωτερική επετηρίδα, θα πρέπει να το κερδίσει ο ίδιος. Σε αυτή τη φάση, πάντως, είναι πολύ πιο πάνω -από ό,τι μπορεί να πιστεύουν πολλοί- στα πλάνα του προπονητή…

Προφανώς η παραμονή του Βρουσάι δεν αλλάζει τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού. Και την προσπάθεια για απόκτηση βασικού εξτρέμ. Ενός παίκτη με ηγετικά χαρακτηριστικά, με ποιότητα, με γκολ, που θα ανεβάσει επίπεδο τους Ερυθρόλευκους. Ο Βρουσάι ξεκινάει ως «συμπληρωματικός». Και είναι στο χέρι του να αποδείξει ότι αξίζει και πρέπει να έχει αυξημένες αρμοδιότητες. Το δικαίωμα να προσπαθήσει, το κέρδισε.

Ο ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΥΜΙΤΣ, ΤΟ «ΜΗΧΑΝΗΜΑ» ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ

Από εκεί και πέρα, πέραν του Βρουσάι, στην πρώτη ομάδα θα συνεχίσουν να προπονούνται ακόμη τρεις ποδοσφαιριστές που διεκδικούν το δικαίωμα της επιλογής και της ευκαιρίας από τον Πέδρο Μαρτίνς: Οι Νίκολα Τσούμιτς, Θανάσης, Ανδρούτσος, Ούγκο Κάιπερς.

Ο Τσούμιτς είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Ο Σέρβος αποκτήθηκε με μόλις 500.000 € και ήδη με όσα έκανε στη Σερβία, έχει εκτοξεύσει την αξία του και για αυτόν τον λόγο δεν αποκλείεται να γίνει ο «νέος Ραντζέλοβιτς», προσφέροντας ακόμη μία σπουδαία λύση στους Πειραιώτες. Από την άλλη, δεν είναι μυστικό ότι αποτελεί περιζήτητο παίκτη. Με πολύ σημαντικές ομάδες να προσπαθούν να τον αποκτήσουν ακόμη και ως δανεικό.

Ιδιαίτερη περίπτωση, βεβαίως, είναι και ο Θανάσης Ανδρούτσος. Ακόμη ένα λαμπρό ποδοσφαιρικό «προϊόν» του Ολυμπιακού, με μεγάλες δυνατότητες. Ο Μαρτίνς έχει πει ότι θέλει να τον δει. Και ότι θέλει να βρει τρόπο να τον αξιοποιήσει. Εδώ και καιρό to10.gr έχει αναφερθεί στις σκέψεις να μετατραπεί σε δεξιό μπακ, καθώς θεωρείται πως με τα προσόντα που διαθέτει, μπορεί να εξελιχθεί εντυπωσιακά.

to10.gr/



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...