Μόλις δυο ημέρες πριν από την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, την Κοίμηση της Θεοτόκου, εμφανίστηκαν στην Κεφαλονιά τα θαυματουργά φιδάκια της Παναγίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, εφημέριος του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο Κεφαλονιάς, πατήρ Πέτρος Ανδρεάτος, έκανε γνωστό ότι φέτος επισκέφτηκαν την εκκλησία τρία φιδάκια αρκετά μεγάλα σε μέγεθος, γεγονός που αποτελεί πολύ καλό οιωνό. 

Σύμφωνα με όσα εξήγησε ο ιερέας, τα φιδάκια που έχουν σταυρό στο κεφάλι και τη γλώσσα τους είναι μαλακά σαν μετάξι και εμφανίζονται στην εκκλησία κάθε χρόνο από το 1200. όταν το νησί δεχόταν επίθεση από πειρατές και οι μοναχοί και οι καλόγριες ζήτησαν βοήθεια από την εικόνα της Παναγίας. Όπως περιέγραψε, οι ιερείς είδαν σε όραμα την άγια μορφή της Παναγίας η οποία τους είπε ότι δεν πρέπει να φοβούνται γιατί τους προστατεύει. Ξαφνικά χιλιάδες φίδια επιτέθηκαν στους πειρατές και τους έδιωξαν από το νησί.

Όπως ανέφερε ο ιερέας, τα φιδάκια δεν εμφανίστηκαν καθόλου κατά τη διάρκεια των δύο Παγκόσμιων Πολέμων, τη χρονιά του 1953 που μεγάλοι σεισμοί κατέστρεψαν το νησί, το 1974 που έγινε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το 1985-1986 που έγινε η πυρηνική έκρηξη στο Τσερνόμπιλ, αλλά ούτε το 2005 που το έπεσε το αεροσκάφος της «Ήλιος» και η Ελλάδα θρηνούσε 121 θύματα.

Μάλιστα, όπως περιέγραψε το 2013 όπου σημειώθηκε ένας μεγάλος σεισμός στην Κεφαλονιά, εμφανίστηκε στην εκκλησία μόνο ένα φιδάκι, ενώ το 2020 που ξεκίνησε η πανδημία του Covid, εμφανίστηκαν δύο μικρά φιδάκια.

(Φωτογραφίες: Αρχείου)

newsbreak



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...