Κικίλιας: «Ναι» από Ν.Δ. στη ρύθμιση αναστολής αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

Υπέρ της ρύθμισης για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος, Βασίλη Κικίλια.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας που εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την «καταστρεπτική της πολιτική στο προσφυγικό – μεταναστευτικό».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είχε ποτέ αντίρρηση για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ, ωστόσο, όπως τόνισε ότι με την καταστρεπτική πολιτική στο προσφυγικό – μεταναστευτικό «δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα στις κλειστές κοινωνίες των νησιών μας, διερράγη ο κοινωνικός ιστός, διαλύθηκε ο τουρισμός, καταστράφηκε η οικονομία τους, και τώρα έρχεται να τους πει, δείχνοντάς τους με το δάχτυλο, ότι έναντι αυτών που έχουν συμβεί, θα κρατήσει τον ΦΠΑ στα πρότερα επίπεδα».

Σχετικά με την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να δηλώσει «παρών» στην ψηφοφορία για το εφάπαξ επίδομα στους συνταξιούχους, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχείρησε να μεταφέρει ένα προσωπικό του πολιτικό αδιέξοδο σε αδιέξοδο για τη χώρα θέτοντας σε κίνδυνο της θυσίες των πολιτών.

«Και γι’ αυτό εμείς λέμε ναι στο επίδομα, λέμε όχι στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό», συνέχισε ο Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού θέλει συνεννόηση και όχι να τα τινάξουμε όλα στον αέρα αλλά να πετύχουμε μια έντιμη συμφωνία» σημείωσε.

Ακόμα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για υποκρισία σημειώνοντας ότι σε δύο εβδομάδες με την υπογραφή της αρμόδιας υπουργού, αλλά και με προγενέστερη απόφαση του Γιώργου Κατρούγκαλου, μειώνεται 50% το ΕΚΑΣ σε 250.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε ότι ούτε στο μυαλό του πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρο αν θα γίνουν, προσθέτοντας πως υπάρχει μεγάλος προβληματισμός παντού, σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, κυρίως όμως εδώ στην πραγματική οικονομία και έξω στην αγορά, για το πού οδεύει το πράγμα.

Επιπλέον, ο Βασίλης Κικίλιας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι βάζει μόνιμα πολιτικά διλήμματα εν είδη πολιτικού τζόγου και τυχοδιωκτισμού και διχάζει την ελληνική κοινωνία.

«Βλέπουμε την Ελλάδα εντελώς διαφορετικά και δεν ποντάρουμε σε ποταπά αισθήματα, δεν ποντάρουμε στο μίσος και στο δηλητήριο», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...