Κικίλιας: Χειρότερη βερσιόν της τραγικής διαπραγμάτευσης του 2015

«Η κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας είναι οι εκλογές»

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Ή θα κλείσουν την αξιολόγηση ή θα φύγουν», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι θα κλείσει η αξιολόγηση την 5η Δεκέμβρη, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «είχε παραδεχτεί δημοσίως ότι αν καθυστερήσει να κλείσει τότε μιλάμε για καταστροφή».

«Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», χαρακτήρισε ο Βασίλης Κικίλιας την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου που έχει σταλεί στο Eurogroup, με αφορμή τις αποκαλύψεις που έκανε το Bloomberg για το περιεχόμενό της.

«Αν επιβεβαιωθούν οι αποκαλύψεις του, που δεν έχει βγει κανείς να τις διαψεύσει από την κυβέρνηση, τότε μιλάμε για μια ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και όχι από τα χείλη της αντιπολίτευσης, αλλά από τα χείλη του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος παραδέχεται ότι ουσιαστικά κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, δήθεν διαπραγματεύεται, ενώ αυτά τα οποία ο ίδιος έχει υπογράψει δεν τα έχει εφαρμόσει», είπε ο πρωθυπουργός, στο ραδιόφωνο του Alpha.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανάφερε ότι «η τραγική διαπραγμάτευση του 2015 επαναλαμβάνεται τώρα με χειρότερη βερσιόν».

Ακόμη, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου «είναι υποχρεωμένη να βγει και να απολογηθεί στον ελληνικό λαό γιατί τον κοροϊδεύει όλο αυτό το χρονικό διάστημα οδηγώντας την ελληνική οικονομία σε μαρασμό, ενώ αυτά που έχει η ίδια υπογράψει δεν τα τηρεί».

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Ή θα κλείσουν την αξιολόγηση ή θα φύγουν» είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι θα κλείσει η αξιολόγηση την 5η Δεκέμβρη, ενώ ο κ. Τσακαλώτος «είχε παραδεχτεί δημοσίως ότι αν καθυστερήσει να κλείσει τότε μιλάμε για καταστροφή».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, ότι η δραχμή δεν είναι ταμπού, ο Βασίλης Κικίλιας παρατήρησε ότι η αλήθεια δύσκολα μπορεί να κρυφτεί και πάντα βρίσκει ευκαιρία να βγει στο φως. «Τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης, σιγά σιγά και ένα  ένα, ομολογούν τις πραγματικές προθέσεις, και τι πραγματικά συμβαίνει», πρόσθεσε π εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, στην ελληνική κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει και έχει διαλυθεί.

«Η κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας είναι οι εκλογές. Κι εκεί διαμορφώνονται άλλες πολύ διαφορετικές δυνάμεις. Εμείς ζητάμε τη μέγιστη δυνατή κοινωνική πλειοψηφία. Με τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου πρέπει και οφείλουμε μετά τις εκλογές να συνεργαστούμε, για το καλό της χώρας» είπε, κλείνοντας οποιαδήποτε συζήτηση για συναίνεση σε νέα μέτρα.

«Δεν υπάρχουν αυτά τα σενάρια περί 180. Αν δεν έχουν τη δύναμη να κλείσουν την αξιολόγηση, ή τη δεδηλωμένη μέσα στη Βουλή θα πράξουν τα δέοντα, θα πάνε σε εκλογές», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...