Κινδύνεψε να καεί ο Λαογραφικός Σύλλογος Μεσολογγίου!

laografikos-650x300Φωτιά ξέσπασε εχθές σε ψησταριά στο κέντρο του Μεσολογγίου.Η επιχείρηση είχε κλείσει τις τελευταίες ημέρες και γινόταν εργασίες σε αυτό.Ξαφνικά ξέσπασε φωτιά απο την κουζίνα και απο την καμινάδα έβγαιναν φλόγες.

Στο σημείο έφτασαν έγκαιρα,όπως πάντα,οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Μεσολογγίου με 3 οχήματα και κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά.Μια φωτιά η οποία κατέστρεψε την επιχείρηση αλλά και έκανε ζημιές και στον επάνω όροφο που διατηρεί γραφεία ο Λαογραφικός Σύλλογος Μεσολογγίου.

Υπάρχουν εκθέματα πολύ παλιά τα οποία έχουν κάνει δωρεά στον σύλλογο Μεσολογγίτες και τα διατηρούν τα μέλη του συλλόγου.Είναι δε τόση μεγάλη η αξία τους που καμμία ασφαλιστική εταιρεία δεν δέχεται να τα ασφαλίσει.Απο την φωτιά ο χώρος γέμισε καπνούς και σε κάποια σημεία έχει πάθει και ζημιές η οροφή.

Απο την πρώτη στιγμή βρέθηκαν εκεί τα μέλη του συλλόγου οι οποίοι προσπάθησαν να σώσουν τα εκθέματα με κίνδυνο της ζωής τους αφού ο χώρος είχε γεμίσει καπνό και έπεφταν και σοφάδες.

Με έγγραφα τους και επιστολές ο σύλλογος παρακαλάει τις εκάστοτε δημοτικές αρχές να μεταφερθεί σε ένα κτίριο του δήμου με δικά τους έξοδα αλλά ποτέ δεν πήραν απάντηση.

Είναι κρίμα τέτοια εκθέματα με τόση μεγάλη ιστορία να βρίσκονται σε ενοικιαζόμενο κτίριο και να μην έχουν την απαραίτητη αντιμετώπιση απο τον δήμο.Ισως κύριοι το κτίριο της Βάλβειου που δωρίσατε στα ΤΕΙ τα οποία όμως δεν μπορούν να συντηρίσουν το κτίριο και τώρα πια φεύγει και η έδρα απο το Μεσολόγγι καλά θα ήταν να το δώσετε στον σύλλογο και με τη λογική οτι ο σύλλογος αναλανβάνει τα έξοδα μόνος του θα είναι ενα κτίριο με ιστοτικά εκθέματα στην είσοδο του πεζόδρομου που περνούν ολοι οι τουρίστες.

Δεν θα παραλήψουμε φυσικά για άλλη μια φορά το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μεσολογγίου.Είναι γεγονός οτι πρόκειται απο τις μάχημες υπηρεσίες εδώ και πολλά χρόνια με πυροσβέστες που το έχουν αποδείξει κατά καιρούς οτι ρίχνονται στην κυριολεξία μέσα στις φλόγες.Και σημερα απέδειξαν οτι ξέρουν πολύ καλά την δουλειά τους αφού αν δεν ρίχνοταν μέσα στις φλόγες το πιο πιθανό ήταν να καταστραφεί όλο το κτίριο και να κινδυνέψουν και τα υπόλοιπα γύρω.

onairnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...