Κινητοποιήσεις ξεκινούν το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Κινητοποιήσεις ξεκινούν το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στους Δήμους
Αποχή από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ από τα ξημερώματα της Δευτέρας σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε καταλήψεις δημαρχείων, δημοτικών κτιρίων, γκαράζ απορριμματοφόρων και ΧΥΤΑ σε όλη τη χώρα.

Τη σχετική απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εν όψει της κατάθεσης των νέων μέτρων.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας μεταβαίνουν στην Πάτρα στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο πλαίσιο των γενικών συνελεύσεων και συγκεντρώσεων που διοργανώνουν σε δήμους της Ελλάδας με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στην Πάτρα τα στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ σκοπεύουν να παραβρεθούν στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πατρέων για την ιδιωτικοποίηση της λιμενικής ζώνης και τη δημιουργία εργοστασίου απορριμμάτων.

Σε ό,τι αφορά ειδικά το θέμα της δημιουργίας εργοστασίου απορριμμάτων, οι έντονες αντεγκλήσεις έχουν οδηγήσει τρεις φορές μέχρι σήμερα σε αναβολή των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στην Πάτρα.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί «όλους τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες σε συστράτευση στον αγώνα για την ανατροπή των μέτρων εξαθλίωσης της συγκυβέρνησης και της τρόικας» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...