Κι όμως! Ακόμα πληρώνουμε την Τίνα Μπιρμπίλη!

Κι όμως! Ακόμα πληρώνουμε την Τίνα Μπιρμπίλη!
Κονδύλι-πρόκληση για τη μετακόμισή της από το Παρίσι.

Τελικά, το ελληνικό Δημόσιο δεν πρόκειται να γλυτώσει εύκολα από τους «κηπουρούς» του Γιώργου Παπανδρέου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρώην υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία, μπορεί να έχει απομακρυνθεί από τη θέση της μονίμου αντιπροσώπου του ΟΟΣΑ, όπου είχε τοποθετηθεί επί ΓΑΠ, και τη θέση της να έχει πάρει από τον Ιούνιο με απόφαση Σαμαρά ο Γιώργος Πρεβελάκης, πρώην καθηγητής στην Εδρα Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Πανεπιστήμιο Tufts, ωστόσο τέσσερις μήνες μετά την αποπομπή της την… πληρώνουμε ακόμα.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο επίσημο έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης, με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου, εγκρίθηκε δαπάνη 10.288 ευρώ στο όνομα της κ. Μπιρμπίλη «για την πληρωμή εξόδων πρώτης εγκατάστασης (μετεγκατάστασης) λόγω απαλλαγής καθηκόντων της στη ΜΕΑ-ΟΟΣΑ Παρισίων ως μονίμου αντιπροσώπου με βαθμό αντίστοιχο πρέσβη», απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Σεραφείμ Τσόκας. Δηλαδή, για τη μετακόμιση της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ το ελληνικό κράτος πλήρωσε ένα ποσό που αντιστοιχεί σε σχεδόν έναν ετήσιο μισθό δημοσίου υπαλλήλου.

Προφανώς, στο υπουργείο Ανάπτυξης περισσεύουν αρκετά κονδύλια και διατίθενται για τέτοιους σκοπούς…

Σημειώνεται ότι η κ. Μπιρμπίλη, που εμφανιζόταν δυσαρεστημένη για την απομάκρυνσή της από τον ΟΟΣΑ και δήλωνε ότι σύντομα θα αποκαλύψει τους πραγματικούς λόγους της αντικατάστασής της, βρισκόταν στη θέση αυτή από το 2011 με μισθό -όπως είχε γραφεί- 300.000 ευρώ αφορολόγητα. Στις παροχές που απολάμβανε συμπεριλαμβανόταν αυτοκίνητο με οδηγό, αλλά και μάγειρας, ενώ το διαμέρισμα που της παρείχε το ελληνικό κράτος βρίσκεται στο καλύτερο σημείο του Παρισιού και ξεπερνά τα 500 τετραγωνικά μέτρα.

Η τελευταία, πάντως, δεν έμεινε χωρίς δουλειά, καθώς τον Ιούνιο επέστρεψε στην οργανική της θέση στο υπουργείο Εξωτερικών, στον κλάδο των εμπειρογνωμόνων (έχει προσληφθεί εκεί από το 2005), ενώ το τελευταίο διάστημα θητεύει δίπλα στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, καθώς επιλέχθηκε ως εκτελεστική γραμματέας της Σύμβασης της Βιέννης για την προστασία της στιβάδας του όζοντος και του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ. Στη

συγκεκριμένη περίπτωση, βέβαια, όπως έγινε γνωστό, η κ. Μπιρμπίλη δεν τοποθετήθηκε ύστερα από… εισήγηση του ΓΑΠ, αλλά επιλέχθηκε ύστερα από διεθνή διαδικασία και θα βρίσκεται σε αυτή τη νευραλγική θέση για πέντε έτη. Οχι παίζουμε…

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...