Κι όμως είναι δυνατό: Γέννα σε διαστημικό σταθμό!

Κι όμως είναι δυνατό: Γέννα σε διαστημικό σταθμό!

Ένας άνθρωπος μπορεί να γεννηθεί στο διάστημα μέχρι το 2024. Κι αυτό διότι υπάρχουν σχέδια ώστε να τεθεί σε τροχιά μία έγκυος και να γεννήσει το παιδί της σε ένα διαστημικό σταθμό.

Σε μια αποστολή διάρκειας 36 ωρών, η μέλλουσα μητέρα και μια ομάδα ιατρών θα εκτοξευθούν σε δορυφόρο και θα φέρουν ένα παιδί στον κόσμο σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από την Γη.

Η SpaceLife Origin, η εταιρεία που εδρεύει στην Ολλανδία και βρίσκεται πίσω από αυτό το σχέδιο, αναζητά εθελοντές που ενδιαφέρονται να γεννήσουν στο διάστημα, και οι οποίοι όμως θα πρέπει να έχουν ήδη δύο «άψογους τοκετούς».

Τα σχέδια αποσκοπούν στο να αποτελέσουν τη βάση για τον ανθρώπινο αποικισμό στο διάστημα, επιτρέποντας στην ανθρωπότητα να αναπαράγεται σε άλλους πλανήτες.

Το Mission Cradle, το σχέδιο για την γέννα ενός παιδιού στο διάστημα μέχρι το 2024, περιγράφεται από ένα στέλεχος της εταιρείας ως «ένα μικρό βήμα για ένα μωρό, αλλά ένα γιγάντιο μωρουδίστικο βήμα για την ανθρωπότητα».

Η γυναίκα δε θα εκτεθεί σε κανονικές G δυνάμεις κατά τη διάρκεια της απογείωσης ενώ θα επιλεγούν ειδικές τροχιές χαμηλής ακτινοβολίες για την ελαχιστοποίηση της έκθεση, ανέφερε η εταιρεία.

Μια ομάδα περίπου 25 συμμετεχόντων θα επιλεγεί αρχικά και από αυτές η μία έγκυος θα είναι η τυχερή.

Όταν το έμβρυο θα είναι 8,5 μηνών, η έγκυος μπορεί να μεταφερθεί στο διάστημα, λέει η εταιρεία. Οι γυναίκες θα μπουν σε προσομοιωτές διαστήματος για να προετοιμαστούν, αλλά δεν αναμένεται να εκτελέσουν τα πολύπλοκα καθήκοντα που απαιτούνται από τους αστροναύτες.

Η επιλογή των υποψηφίων θα ξεκινήσει το 2022, ενώ οι συμμετέχοντες αναμένεται να προέρχονται από πλούσια άτομα και πελάτες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/345659-Ki-omos-einai-dynato-Genna-se-diastemiko-stathmo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...