ΚΚΕ: Ο ΣΚΑΪ «φταίει» που έκλεισε ο 902 …

ΚΚΕ: Ο ΣΚΑΪ «φταίει» που έκλεισε ο 902 ...
Από τις σελίδες του κομματικού του οργάνου, την εφημερίδα Ριζοσπάστης απαντά το ΚΚΕ σε σχόλια του ΣΚΑΪ για το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού 902.
Όπως γράφει το no news και σύμφωνα με το δημοσίευμα το συγκρότημα του Νέου Φαλήρου καταγγέλλεται ως υπονομευτής των δικαιωμάτων των…εργαζομένων και ειδικότερα του δικαιώματος των ανέργων να έχουν επιδόματα ανεργίας και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Σημειώνεται ότι ο 902 δεν είναι επιχείρηση και ότι αντιμετώπιζε «τεράστιες δυσκολίες λειτουργίας σε σχέση με τα αστικά ΜΜΕ».

Το κείμενο του Ριζοσπάστη, έχει ως εξής:

Στις συνθήκες του καπιταλισμού λέμε ότι έσχατο αμυντικό μέσο είναι η προστασία όλων των ανέργων. Και ταυτόχρονα η πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού για να εξαλειφθούν οριστικά η ανεργία και οι απολύσεις. Αλλά ο «ΣΚΑΪ» π.χ. δεν στηρίζει αιτήματα «επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και για όσο χρονικό διάστημα είναι άνεργοι», «πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα» κ.ά., τα πολεμά, γιατί υπονομεύουν τάχα την «δημοσιονομική εξυγίανση της οικονομίας», δηλαδή την επιδίωξη εξεύρεσης κρατικού χρήματος για ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών σε βάρος των εργαζομένων.

Χαρακτήρισε τον «902» επιχείρηση, ξέροντας ότι ο «902» δεν είναι επιχείρηση, δεν είναι ιδιοκτησία επιχειρηματικού ομίλου, αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες για να λειτουργεί, σε σχέση με τα αστικά ΜΜΕ.

Βεβαίως και θα μείνουν άνεργοι, εργαζόμενοι του «902». Αλλά πιστεύει κανείς ότι η παύση λειτουργίας της τηλεόρασης που στερεί ένα βασικό μέσο προπαγάνδας του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ, δημιουργώντας δυσκολίες στην εργατική-λαϊκή πάλη έγινε για μείνουν άνεργοι κάποιοι εργαζόμενοι που επίσης συμμετείχαν σ’ αυτό το μετερίζι της προπαγάνδας υπέρ του λαού;

Οσο για τα δικαιώματα των εργαζομένων, αυτοί τα καταστρατηγούν και όχι ο «902». Η υποκρισία τους δεν έχει όρια.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...