ΚΚΕ: Ψεύτικες οι κυβερνητικές υποσχέσεις για ευημερία

ΚΚΕ: Ψεύτικες οι κυβερνητικές υποσχέσεις για ευημερία
«Το ΚΚΕ στηρίζει τα δικαιώματα των ένστολων, των αποστράτων, των συνταξιούχων στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, για αξιοπρεπή διαβίωση, όπως και για κάθε εργαζόμενο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως επισημαίνει, σε συνθήκες κρίσης και ενώ πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στην περιοχή μας, γίνονται εμφανέστερες «οι ψεύτικες και παραπλανητικές» κυβερνητικές υποσχέσεις για ευημερία.

«Απέναντι σε μια ληστρική μειοψηφία που διαχρονικά θησαυρίζει με την εκμετάλλευση και υποτίμηση της ανθρώπινης εργασίας, υπάρχει η πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων, μαζί και των ένστολων, ιδιαίτερα αυτών που προέρχονται από φτωχές, λαϊκές και αγροτικές οικογένειες, καθώς και η Ελλάδα του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, των 3,5 εκατομμυρίων εργαζομένων με μισθούς πείνας κάτω από 700 ευρώ, των 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων που φυτοζωούν με ψίχουλα, των φτωχών αγροτών, των καταχρεωμένων μικροεπαγγελματιών, των απελπισμένων νέων», προσθέτει το ΚΚΕ.

Παράλληλα, αναφέρει ότι εδώ και καιρό καλλιεργείται η άποψη ότι η αστυνομία πρέπει να «απελευθερωθεί από ενδοιασμούς και ευαισθησίες για συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερίες» επιδεικνύοντας «μηδενική ανοχή απέναντι στους λαϊκούς αγώνες που υπονομεύουν δήθεν την “προσπάθεια” της κυβέρνησης». Για το λόγο αυτό καλεί τους ένστολους « να μην σταθούν απέναντι στο λαό, που αγωνίζεται σε συνθήκες κρίσης για την επιβίωσή του».

«Η μόνη διέξοδος υπέρ του λαού βρίσκεται στη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων, όλων των εφαρμοστικών νόμων και την απαλλαγή της χώρας από τις δεσμεύσεις και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς» καταλήγει η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι «κανένας δεν είναι πάνω από τον κυρίαρχο λαό».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...