Κλείνει τζαμί στο Παρίσι – Ο επικεφαλής του διέδιδε τον εκφοβισμό του καθηγητή

Κλείνει τζαμί στο Παρίσι – Ο επικεφαλής του διέδιδε τον εκφοβισμό του καθηγητή
παρίσι

Μετά τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό του καθηγητή την Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανάν, ανακοίνωσε το κλείσιμο του τζαμιού του Παντάν, στο προάστιο Σεν Ντενί στο Παρίσι.

Ο Γάλλος υπουργός εξήγησε στο δελτίο ειδήσεων της γαλλικής τηλεόρασης TF1 πως ο διαχειριστής του τζαμιού διέδωσε το μήνυμα πως ο καθηγητής θα έπρεπε να εκφοβιστεί. Όπως διαβάζουμε στο BFMTV, φαίνεται πως ο λογαριασμός του μουσουλμανικού τεμένους στο Facebook ανάρτησε βίντεο που κατήγγειλε το μάθημα στο οποίο προβλήθηκαν τα σκίτσα του Μωάμεθ.

Ο Νταρμανάν δήλωσε πως η διαταγή για το κλείσιμο του τεμένους αναμένεται να υπογραφεί απόψε κιόλας και θα έχει άμεση εφαρμογή αναφορικά με τη λειτουργία του χώρου λατρείας στο προάστιο του Παρισιού.

Στο μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί το όνομα ενός Μουσουλμάνου, γνωστού για τις ακραίες ιδέες του στις Αρχές εδώ και 20 χρόνια, του Αμπντελχακίμ Σεφριουί, ο οποίος και προσήχθη μετά την δολοφονία του Σαμιέλ Πατί.

Συνολικά 15 άτομα έχουν τεθεί μέχρι σήμερα συλληφθεί, στο πλαίσιο της έρευνας της γαλλικής αντιτρομοκρατικής για τη στυγνή δολοφονία του καθηγητή Σαμιέλ Πατί στο Παρίσι, την Παρασκευή.

Μαζί και εκείνος που πρωτοστάτησε στις αντιδράσεις Μουσουλμάνων γονέων, μετά το μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης, όπου ο 47χρονος παρουσίασε τα σκίτσα του Μωάμεθ. Να θυμίσουμε πως μια σειρά από γονείς παραπονέθηκαν στο σχολείο όπου δίδασκε ο Σαμιέλ Πατί, στις 5 Οκτωβρίου, για το μάθημα που παρέδωσε αναφορικά με την ελευθερία της έκφρασης.

Όπως έγινε γνωστό, ο εν λόγω Μουσουλμάνος ιερέας μετέβη προσωπικά στην διεύθυνση εκπαίδευσης της περιφέρειας όπου υπαγόταν το σχολείο στο διαμέρισμα Ιβελίν, προκειμένου να παρίσταται στη διαμαρτυρία γονέων ενάντια στην πρωτοβουλία του καθηγητή.

Αναφερόμενος στο φρικιαστικό περιστατικό του αποκεφαλισμού του Σαμιέλ Πατί, του καθηγητή στην περιοχή βόρεια του Παρισιού, ο υπουργός σημείωσε πως ο δολοφόνος του εκπαιδευτικού έπεσε νεκρός αφότου δέχτηκε εννέα σφαίρες από αστυνομικούς.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...