Τα άσχημα μαντάτα των προηγούμενων ημερών με την αυξητική τάση στα επιδημιολογικά στοιχεία στην περιοχή,υποχρεώνουν του;ς ειδικούς και κατ επέκταση την κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα τόσο για το δήμο Ναυπακτίας όσο το νομό αλλά και 17 συνολικά περιοχές της χώρας γενικότερα

Από αύριο το πρωί στις 6 έως και τις 16 Μαρτίου στις 6 πμ θα ισχύουν τα εξής:

Καταστήματα και σχολεία κλείνουν ενώ αλλάζουν και τα δεδομένα στην αποστολή των sms

στο SMS ισχύουν οι εξής διαφοροποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ανεξαρήτως επιδημιολογικού κινδύνου:

Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.

Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

Στη μετακίνηση 4 τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Ποιες μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.Στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, αναστέλλεται η τέλεση γάμων και βαπτίσεων. Οι κηδείες θα επιτρέπονται μόνο με παρουσία εννέα ατόμων.

Επίσης, η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα μετατίθεται στις 19:00 ενώ επίσης ανακοινώθηκε η αναστολή όλων των κοινωνικών εκδηλώσεων. 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...