Κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλιώς δεν έχει άλλη δόση, λέει το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Σόιμπλε: Συμφωνία με το ΔΝΤ για την αξιολόγηση, αλλιώς κλείνουμε την χρηματοδότηση 

Η χρηματοδότηση της Ελλάδας εξαρτάται από την συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, ξεκαθαρίζουν από το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Η «καλυμμένη απειλή», δεν είναι και τόσο… καλυμμένη. Ή θα πάρετε τα μέτρα και θα κλείσετε την αξιολόγηση με το ΔΝΤ, ή θα ξεμείνετε από ρευστότητα, όταν θα έρθει η ώρα της πληρωμής των δόσεων προς τους δανειστές. 

Συγκεκριμένα, από το Βερολίνο, ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, τόνισε ότι η  περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα εξαρτάται από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Υποστηρίζοντας την χθεσινή δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Ρευστότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ , το Βερολίνο ξεκαθάρισε ότι έχει κοινή θέση με το Λουξεμβούργο,  και ότι «Περαιτέρω εκταμιεύσεις εξαρτώνται από την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συμμετοχή του ΔΝΤ». 

Σύμφωνα με την ιστορία των διαπραγματεύσεων σε ανάλογες αξιολογήσεις, μπαίνουμε στο τελικό στάδιο πριν την συμφωνία. Πάντα οι δανειστές, τις τελευταίες εβδομάδες σκληραίνουν την στάση τους και απειλούν την χρηματοδότηση της Ελλάδας. 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...