“Κλειδώνει” νέα παράταση του lockdown- Τι θα γίνει με σχολεία και καταστήματα

Όλα δείχνουν νέα παράταση του lockdown για τουλάχιστον μια εβδομάδα καθώς τα δεδομένα από την μάχη της αντιμετώπισης της πανδημίας δεν είναι θετικά.

Η πίεση που συνεχίζει να δέχεται το σύστημα δημόσια υγείας είναι τεράστια με τους νεκρούς χθες να σπάνε νέο ρεκόρ φθάνοντας τους 121 ενώ και οι διασωληνωμένοι είναι επικίνδυνα ψηλά ξεπερνόντας τους 600. 

Η εβδομάδα που έρχεται λοιπόν θα είναι αυτή που θα κρίνει πολλά – αν όχι όλα – σχετικά με το πώς θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα και πόσο θα κρατήσει το lockdown.

Παρά το θλιβερό και σοκαριστικό ρεκόρ των νεκρών χθες 121, χαραμάδα αισιοδοξίας αφήνει η κάμψη των κρουσμάτων για μία ακόμη ημέρα και κυρίως η σταθεροποίηση του αριθμού των διασωληνωμένων, οι οποίοι παραμένουν μεν σε υψηλά επίπεδα – πάνω από 600 – αλλά δεν εντείνεται η πίεση στο σύστημα υγείας.

Χάνεται η 14η Δεκεμβρίου;
Έτσι, τα δεδομένα θα αξιολογηθούν από τους ειδικούς τα επόμενα 24ωρα προκειμένου να ληφθούν εν συνεχεία οι αποφάσεις από την κυβέρνηση για το άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας και να προσδιοριστεί το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

 Όπως γράφει το newsit.gr, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ημερομηνίες στο τραπέζι, καθώς, σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι ειδικοί, ακόμη και η 7η Δεκεμβρίου – ή ακόμη και η 14η, υπό προϋποθέσεις – μοιάζουν υπερβολικά αισιόδοξοι στόχοι.

Πολλώ δε μάλλον, τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στις επιβαρυμένες περιοχές καθιστούν σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες τόσο το άνοιγμα του λιανεμπορίου όσο και της εστίασης.

Ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα
Δεδομένο θεωρείται πάντως ότι, με τα σημερινά δεδομένα, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν πριν από τα Χριστούγεννα για να κινηθεί η αγορά, αλλά με αυστηρούς περιορισμούς και κανόνες ασφαλείας. Τουναντίον, όλα είναι ανοιχτά για την εστίαση, με το ενδεχόμενο να μην ανοίξει καν να είναι υπαρκτό και δείχνει αποδεκτό ακόμη και από τους επιχειρηματίες του χώρου, οι οποίοι δεν επιθυμούν ένα «μισό» άνοιγμα ή ένα άνοιγμα χωρίς κανόνες που θα έφερνε μόνο έξοδα και όχι τζίρο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...