Κλειστή η NASA στα 55α της γενέθλια λόγω… λουκέτου στο Δημόσιο

Κλειστή η NASA στα 55α της γενέθλια λόγω... λουκέτου στο Δημόσιο
Θύμα του «λουκέτου» στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ έπεσε η NASA, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους της να γιορτάσουν στο σπίτι τα 55α γενέθλια της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.
Οπως ανακοίνωσε η NASA μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, «όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις και δραστηριότητες της υπηρεσίας αναστέλλονται ή ματαιώνονται μέχρι νεωτέρας».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Space.com, από τους 18.000 υπαλλήλους της NASA, λιγότεροι από 600 παραμένουν στις θέσεις τους, ενώ οι υπόλοιποι τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Το Κέντρο Ελέγχου του Διαστημικού Κέντρου Τζόνσον στο Χιούστον θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας για τη διαχείριση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ενώ δύο αστροναύτες βρίσκονται την Τρίτη εν πτήσει προς το πολυεθνικό τροχιακό συγκρότημα.

Το μεγάλο βήμα για τη δημιουργία της NASA έγινε στις 29 Ιουλίου 1958, όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντουάιτ Αϊζενχάουερ υπέγραψε την Εθνική Νομοθεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος.

Αρχικά η NASA αποτελούσε τμήμα του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ. Η υπηρεσία άρχισε επισήμως την αποστολή του για την εξερεύνηση του διαστήματος την 1η Οκτωβρίου 1958.

Εκτοτε, η NASA έστειλε 12 ανθρώπους στη Σελήνη και τέσσερα τροχοφόρα ρομπότ στον Αρη, και πρόσφατα γιόρτασε την έξοδο του Voyager 1 από το Ηλιακό Σύστημα.

Εφόσον το Κογκρέσο καταλήξει σε συμφωνία, η εξερεύνηση θα συνεχιστεί με τις πρώτες επανδρωμένες αποστολές πέρα από την τροχιά της Σελήνης.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...