Κοινή δήλωση 4 δημοτικών συμβούλων για την επιστροφή των σχολείων στην πρωινή βάρδια.

Τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης,οι ανεξάρτητοι Θ.Κοτρωνιάς,Κ.Νούλας και οι Ανδ.Κοτσανάς και ο επικ. της Κίνησης πολιτών Κ.Καρακώστας υπογράφουν κοινή δήλωση που αφορά τη λειτουργία των σχολείων στην πρωινή βάρδια,θέμα που αναμφίβολα ήταν στην κορυφή της επικαιρότητας την εβδομάδα που περνά.

Στο δετίο τύπου που κοινοποίησαν οι “4” αναφέρει:

Λιγότερα ψέματα και πιο πολλή δουλειά

Επιτέλους μετά από 460 μέρες διπλοβάρδιας 1000 παιδιά της πόλης μας, επέστρεψαν στην πρωινή λειτουργία των σχολείων. Μέρες χαράς για όλους, οπότε η παράταξη του κ. Μπουλέ βρήκε ευκαιρία, να βγει ως η αλεπού στο παζάρι για να μοστράρει το «έργο» της. Σχεδόν ενάμιση χρόνο μας έλεγε ότι το νυκτερινό μάθημα δεν είναι κάτι φοβερό. Χρειάστηκαν απανωτές κινητοποιήσεις γονέων και μαθητών, μέχρι και τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου κατέλαβαν 15χρονα παιδιά για να σταματήσουν την κοροϊδία και να απαιτήσουν το δικαίωμά τους στην μόρφωση.

Ο κ. Μπουλές θέλει να μας πείσει ότι δούλευε νυχθημερόν επί 460 μέρες για να υπογράψει μια σύμβαση ενοικίασης που προβλέπει:

Καταβολή αντιτίμου 390.000 ευρώ (υποχρεωτικά) για δυο χρόνια, και για κάθε ετήσια ανανέωση άλλες 150.000 ευρώ,  για το κτίριο που μέχρι πριν λίγο στέγαζε το ΤΕΙ.

Και βέβαια για την καθυστέρηση φταίει, η αντιπολίτευση. Τον καθυστερούσε, λέει, προτείνοντας να στεγάσει τους μαθητές σε λυόμενα αλλά «ευτυχώς» δεν τα κατάφερε!

Επιτέλους σε αυτή την πόλη ας σταματήσουμε να λέμε ψέματα.

Η αλήθεια δεν κοστίζει, και καμιά οικονομική δυσπραγία δεν σε αναγκάζει να λες ψέματα. Ο μόνος λόγος να πει κανείς ψέματα είναι το ότι η αλήθεια δεν βολεύει τις επιδιώξεις του.

Ας θυμηθούμε λοιπόν ποια είναι η αλήθεια.

Από την αρχή του προβλήματος ο κ. Μπουλές προχώρησε σε απ’ ευθείας αναθέσεις όλων των μελετών,  δήθεν για να γίνουν αυτές γρήγορα. Το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμη και σήμερα ο ΟΣΚ, δεν έχει στα χέρια του τις απαραίτητες μελέτες. Από την αρχή είχαμε επισημάνει ότι με την τακτική που ακολουθούσε ο δήμαρχός μας, θα υπήρχε καθυστέρηση τουλάχιστον μέχρι το 2015.

Είχαμε προτείνει, εκτός από την μόνιμη λύση, να μας απασχολήσει και η γρηγορότερη επιστροφή στην πρωινή λειτουργία με δύο τρόπους. Αναζητώντας κατάλληλο κτίριο για ενοικίαση παράλληλα με την αγορά λυόμενων αιθουσών, με προδιαγραφές του ΟΣΚ, ώστε να έχουμε δύο επιλογές. Ο κ. Μπουλές στο δημοτικό συμβούλιο ψήφιζε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, αλλά δεν τις εφάρμοζε. Προχωρούσε στην αναζήτηση κτιρίου προς ενοικίαση, ενώ στην πρόσφατη ανακοίνωσή του, ομολογεί ότι ήξερε πως τέτοιο δεν υπήρχε! Παράλληλα αντί να κινηθεί για λυόμενες σοβαρών προδιαγραφών, εμφάνισε στο δημοτικό συμβούλιο ως λύση, την αγορά κοντέινερ, μεταχειρισμένων από τεχνική εταιρεία, φιλοδοξώντας να στοιβάξει εκεί μέσα τους μαθητές.

Ναι, είναι αλήθεια, προσπάθησε να χωρέσει 25 μαθητές σε κουτιά των 20 τετραγωνικών. Είχε μάλιστα προσκομίσει και βεβαίωση από την υπηρεσία του δήμου, ότι αυτές οι κονσέρβες για μαθητές είναι κατάλληλες για τάξη!

Ταυτόχρονα μοίραζε αφειδώς υποσχέσεις ότι τον Ιανουάριο του 2013 όλα τα σχολεία θα είναι σε πρωινή βάρδια.

Ο στόχος του προφανής:

Να σταματήσουν οι αντιδράσεις και να συνηθίσουμε την νυχτερινή λειτουργία.

Παράλληλα όταν του προτείναμε λύσεις με κόστος 200.000 ευρώ και με προδιαγραφές του ΟΣΚ, ο κ. Μπουλές μας κατηγορούσε μαζί με μαθητές και γονείς ότι θέλουμε την χρεοκοπία του δήμου. Με κάθε αφορμή τόνιζε, ότι δεν είναι και κάτι φοβερό να πηγαίνει κάποιος στο σχολείο την νύχτα. Στο δημοτικό συμβούλιο δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας, όταν ακούσαμε ότι αφού τα παιδιά πηγαίνουν φροντιστήριο απόγευμα, μπορούν να κάνουν και το σχολείο την ίδια ώρα.

Με την παρελκυστική αυτή τακτική εκ μέρους του δημάρχου μας, καταλήξαμε μετά από τεράστιες πιέσεις από την τοπική κοινωνία, να αποδεχθεί το πρόβλημα με καθυστέρηση. Έτσι έστω και με μεγάλο κόστος, φθάσαμε στην κανονική λειτουργία των σχολείων. Και βέβαια ο δήμος δεν χρεοκόπησε παρά τις περί του αντιθέτου απειλές, που εκτόξευε ο κ. Μπουλές. Απλώς με τις καθυστερήσεις του, κατάφερε να εξαντλήσει την υπομονή των Ναυπακτίων αλλά και να μεταφέρει τον λογαριασμό στον επόμενο δήμαρχο, ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει τις επιλογές του.

Όλα τα παραπάνω, με την ανακοίνωσή της, η παράταξη του κ. Μπουλέ προσπαθεί να τα περάσει ως επιτυχία της. Βλέπετε, τώρα πια πλησιάζουν οι εκλογές και δεν τους είναι βολικό να αντιμετωπίζουν την τοπική κοινωνία ως εχθρό. Οι μαθητές, οι γονείς δεν είναι πια «υποκινούμενοι από την αντιπολίτευση». Είναι ψηφοφόροι και ήρθε η ώρα να χαϊδέψουν τα αυτιά τους ελπίζοντας ότι όλο και κάποιοι θα τσιμπήσουν.

Όσα γεφύρια και δρόμους κι αν τάξουν όμως, οι Ναυπάκτιοι ξέρουμε την αλήθεια. Τα τρεισήμισι χρόνια της θητείας του κ. Μπουλέ πήγαν στράφι για την σχολική στέγη και όχι μόνο. Ας ξαναθυμίσουμε την σύγκριση με γειτονικό δήμο, που στο ίδιο διάστημα εκπόνησε μελέτες και βρήκε χρηματοδότηση για έξι ολοκαίνουρια σχολικά κτίρια. Στην Ναυπακτία, στον δήμο πρωταθλητή των απ’ ευθείας αναθέσεων, δεν καταφέραμε να τελειώσουμε ούτε τα σχολικά κτίρια που είχαν ξεκινήσει από προηγούμενες θητείες: το ΕΠΑΛ και το Ειδικό Σχολείο.

Αγαπητοί συνδημότες, οι Ναυπάκτιοι ξέρουμε την αλήθεια. Αυτό που μένει είναι με την συμμετοχή στα κοινά μας πράγματα αλλά και με την ψήφο μας, να πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε την σχέση του δήμου με τους πολίτες.

Άντε και καλά ξεμπερδέματα.

 

 

Κοτσανάς Ανδρέας, Κοτρωνιάς Θωμάς, Νούλας Κώστας, Καρακώστας Κώστας

Δημοτικοί σύμβουλοι στον δήμο Ναυπακτίας



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Tα ΤΕΙ τον ενοχλούσαν …μας κατεστρεψες…περπατάς στους δρόμους και αδειάσαν….κ Μπουλέ δεν κάνετε για δήμαρχος.βουλιάξατε τη Ναύπακτο!!!
    Ευχαριστω

  2. Προτού πουν τι ωραία λύσει είναι οι λυόμενες αίθουσες ας ρωτήσουν τους μαθητές και δασκάλους του 3ου Δημοτικού τι ωραία που περνάνε ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ εκεί κάτω στο Γρίμποβο που τους τρώει το κρύο και ο αέρας τον χειμώνα και η ζέστη τις πιο ζεστές μέρες τις χρονιάς.

  3. Άναστατώσαμε το κόσμο όλο να παραμείνει το ΤΕΙ στη Ναύπακτο και όλοι οι φοιτητές πάνε στη Πάτρα να ζήσουν… ΠΛηρώνουμε για το κτίριο πολλά χρήματα…και καμαρώνουμε για την λύση του προβλήματος…
    Μπράβο σας

  4. πριν ο σλεκτωρ λαλησει τρεις στο κουρμπετι η αγια τριαδα κ-k-k. αυτους που κοροιδευες θωμα μ’αυτους θα πορευτεις; θα σε φαει το σκοταδι κακομοιρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...