Κολύμπησε στον Βερίγγειο Πορθμό χωρίς άκρα

Κολύμπησε στον Βερίγγειο Πορθμό χωρίς άκρα
Η δύναμη του ανθρώπου είναι τεράστια. Τα ψυχικά αποθέματα ατελειώτα. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τον άθλο του  συγκεκριμένου ανθρώπου. 
Ένας Γάλλος κολυμβητής, ακρωτηριασμένος και στα τέσσερα άκρα, κατάφερε να κολυμπήσει στα παγωμένα νερά που χωρίζουν την Αλάσκα από τη Ρωσία με τη βοήθεια προσθετικών μελών που θυμίζουν πτερύγια.

Ο Φιλίπ Κρουαζόν, ο οποίος έχασε και τα τέσσερα άκρα του όταν υπέστη ηλεκτροπληξία το 1994 σε ηλικία 26 ετών, κολύμπησε από το νησάκι Μικρός Διομήδης της Αλάσκας μέχρι τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας, κοντά στο νησί του Μεγάλου Διομήδη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, η απόσταση που κάλυψε, σε ευθεία γραμμή φτάνει τα τέσσερα χιλιόμετρα.

Ο Κρουαζόν σκόπευε να φτάσει μέχρι την ακτή του Μεγάλου Διομήδη όμως οι ρωσικές αρχές δεν του έδωσαν την άδεια να μπει στο ρωσικό έδαφος. Χρειάστηκε περίπου μία ώρα και 15 λεπτά για να φτάσει από τις ΗΠΑ στη Ρωσία, ανέφερε ο Μαρκ Γκαβιάρ, ο συντονιστής του εγχειρήματος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κρουαζόν εκπλήσσει με τις ικανότητες και τη σιδερένια θέλησή του. Στο παρελθόν έχει διασχίσει κολυμπώντας τη Μάγχη και την Ερυθρά Θάλασσα.

ΕΥΡΩΠΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...