Κομισιόν: Γνωρίζαμε για τις παροχές

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: «ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ» – ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: «ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΤΡΑ»

Υπέρ της αναστολής της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τάχθηκε σήμερα, με έμμεσο τρόπο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε ό,τι αφορά τις παροχές στους χαμηλοσυνταξιούχους, η Κομισιόν απέφυγε να πάρει θέση, υπογραμμίζοντας ότι θα αναλύσει τα μέτρα σε συνεργασία με τους Θεσμούς.

«Γνωρίζαμε για τις παροχές αλλά όχι με λεπτομέρειες», απάντησε η εκπρόσωπος, Ανίκα Μπράντχαρντ, στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν σε συνεργασία με τους θεσμούς θα εξετάσει όλες τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πριν κάνει κάποια δήλωση ή λάβει κάποια απόφαση.

Σε σχέση με την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, στην ουσία τάχθηκε υπέρ, υπογραμμίζοντας ότι η Επιτροπή γνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αιγαίου από τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές και εργάζεται με τις ελληνικές για να ανακουφίσει τα βάρη τους.

Κατά τα άλλα, η εκπρόσωπος τόνισε ότι η Επιτροπή κατέγραψε στο χθεσινό διάγγελμα  του Πρωθυπουργού τις δεσμεύσεις για συμμόρφωση με τους στόχους του προγράμματος.

Η πρώτη αντίδραση του Σόιμπλε στις εξαγγελίες Τσίπρα

«Ούτε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, αλλά ούτε και το Eurogroup γνώριζε για τις χθεσινοβραδινές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις παροχές προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου με μεγάλη προσφυγική ροή.

Σε ερώτηση που απηύθυνε η Deutsche Welle προς την εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, εάν είχε γνώση των εξαγγελιών Τσίπρα το υπουργείο της, η Φρεντερίκε φον Τιζενχάουζεν μας απάντησε ως εξής: «Όχι, το θέμα δεν συζητήθηκε ούτε και στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας. Αλλά είναι υπόθεση των Θεσμών να αξιολογούν τέτοιου είδους μέτρα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...