Κοντά στους τραυματίες του μακελειού ο Μπ. Ομπάμα

Κοντά στους τραυματίες του μακελειού ο Μπ. Ομπάμα

Τους τραυματίες από την αιματηρή επίθεση στον κινηματογράφο της πόλης Αουρόρα, στα προάστια του Ντένβερ επισκέφθηκε χθες ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Μάλιστα συνομίλησε με τους επιζώντες και τις οικογένειες τους, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντένβερ και δήλωσε ότι όλη η χώρα στέκεται στο πλευρό τους.

«Ομολογώ ότι οι λέξεις αυτές τις στιγμές είναι μικρές αλλά σαν εκπρόσωπος όλης της χώρας σας λέω ότι σας σκεφτόμαστε κάθε στιγμή κάθε μέρα», είπε ο πρόεδρος Ομπάμα, ενώ διάβασε αποσπάσματα από την Αγία Γραφή και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «από το σκοτάδι μια νέα φωτεινή ημέρα θα ξημερώσει»

Η επίσκεψή του προέδρου Ομπάμα, συνέπεσε με την αποκάλυψη ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στον κινηματογράφο, Τζέιμς Χολμς, είχε απορριφθεί από μέλος σε μια τοπική λέσχη όπλων, μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την οδυνηρή επίθεση.

Όπως αναφέρεται σε αμερικανικά μέσα ο επικεφαλής του συλλόγου θεώρησε ότι το φωνητικό μήνυμα που του άφησε ο 24χρονος, είχε «κάτι παράξενο».

Η απόρριψη του από τη συγκεκριμένη λέσχη φαίνεται ότι έσωσε πολλές ζωές. Αν είχε γίνει δεκτός στη λέσχη θα μπορούσε να εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση πιθανής εμπλοκής στο ημι-αυτόματο τουφέκι που ήταν το ισχυρότερο από τα όπλα της φονικής επίθεσης.

Όπως έχουν δηλώσει πολλοί από τους διασωθέντες της επίθεσης, αλλά και αστυνομικοί, πιθανώς δεκάδες ζωές σώθηκαν διότι το όπλο του Χόλμς μπλόκαρε κατά τη διάρκεια των πρώτων πυρών.

ΔΙΕΘΝΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...