Κορκίδης: Στο 60% του εισοδήματος μας οι φόροι και οι εισφορές το 2017!

«Οι φόροι και οι εισφορές θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν το 2017 το 60% του εισοδήματός μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) και  Βασίλης Κορκίδης, σχετικά με τις μεγάλες αλλαγές που έφερε το 2017,  στον υπολογισμό των εισφορών και την φορολογία.

Ανάμεσα σε άλλα, τόνισε ότι με την έλευση της νέας χρονιάς επισημαίνει ότι «το 2017, ήρθε στη καθημερινότητά μας με τον πιο επιβαρυντικό τρόπο, όσο καμιά άλλη χρονιά στην οκταετή πλέον περίοδο της κρίσης».

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρείς, «με συνολικά 17 αλλαγές ξεκίνησε η νέα χρονιά, φέρνοντας νέους φόρους, περικοπές στις συντάξεις, μείωση μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα λόγω αύξησης των εισφορών, νέες αυξήσεις του Ε.Φ.Κ. σε καύσιμα, προϊόντα καπνού, καφέ και επιβολή ειδικού τέλους σε τηλέφωνα, τηλεόραση και internet, ενοίκια, καθώς και αναδρομική φορολόγηση αδιανέμητων κερδών», τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ.

Όμως δεν είναι μόνο η αύξηση των φόρων, καθώς «ακολουθούν οι “φορολογικές εισφορές” για ασφάλιση στο 26,95%, παραμένουν βεβαίως ΕΝ.Φ.Ι.Α., έκτακτες εισφορές, μετατάξεις Φ.Π.Α. στο 24%, ενώ έρχεται ψαλίδι επιδομάτων καθώς και επανυπολογισμός για 2,6 εκ. συντάξεις.».

Όπως δημοσίευσε εχθές, το kontranews.gr,  το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς σε ενημερωτικό σημείωμα ανέλυσε τις 17 μεγάλες αλλαγές του 2017, επισημαίνοντας, ότι θα επηρεάσουν την καθημερινότητα φυσικών και νομικών προσώπων.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...