Το θέμα της ελεύθερης μετακίνησης των υγιειονομικών από τη ΓΕΦΥΡΑ προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αχαίας και της Αιτωλ/νίας συζητήθηκε στο χθεσινό συμβούλιο έπειτα από πρωτοβουλία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Ανδρέα Κοτσανά και την προσυπογραφή των συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Ο κ.Κοτσανάς,πέρα και πάνω από τον συνήθη αντιπολιτευτικό του λόγο,πρότεινε ο δήμος να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να έλθει σε επαφή με τη ΓΕΦΥΡΑ,προκειμένου οι 90 περίπου υγιεινομικοί που εργάζονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα των δύο νομών να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα απ’αυτή.Κι αυτό,ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουν καθημερινά στην εποχή του Κορονοιού.

Μια πρόταση που βρήκε ευρεία και ομόφωνη αποδοχή από το δημοτικό συμβούλιο.Ωστόσο,ο κ.Κοτσανάς,έθεσε ως προυπόθεση ένα στενό χρονικό πλαίσιο ολίγων ημερών μέχρι να υπάρξει σαφής απάντηση από την πλευρά της ΓΕΦΥΡΑΣ,ενώ σε αντίθετη περίπτωση που δεν τελεσφορήσει αυτή η προοπτική,μετά από καταρχήν επαφή που είχε με την κοινοπραξία των φέρυμπόουτς,αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω της πορθμειακής γραμμής.Και μάλιστα,σε μια εποχή-όπως σημείωσε ο κ. Κοτσανάς- τα οικονομικά της κοινπραξίας δεν είναι και στα καλύτερά της.

Β.Γκίζας Είμαστε σε επαφή-Η ΓΕΦΥΡΑ εξετάζει τεχνικά το ζήτημα

Μπροστά σ’αυτή την προοπτική ο δήμαρχος συμφώνησε να αποσταλλεί η απόφαση σε ΓΕΦΥΡΑ και υπουργείο,ενώ υπάρχουν επαφές διαχρονικά με τη ΓΕΦΥΡΑ για διάφορα ζητήματα,όπως και μ αυτό που συζητείται,εξετάζοντας τεχνικά όπως είπε ο κ. Γκίζας την προοπτική αυτή

Η πρόταση που εξέπληξε

Αναμφίβολα πρόκειται για μια θετική εξέλιξη στην κατεύθυνση αυτή για το λόγο που προαναφέρθηκε,καταδεικνύοντας από την άλλη και το άλλο πρόσωπο του Ανδρέα Κοτσανά,πέρα από το στενό αντιπολιτευτικό προφίλ και της τακτικής της πέτρας και του χόρτου που έχει ανάγκη περισσότερο ο τόπος.Την αντιπολίτευση δηλαδή ,με σχέδιο, επιχειρήματα και προτάσεις.Και αυτό,αυτή τη φορά,μπορεί να πιστωθεί στον Κοτσανά.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...