Κορονοϊός – Πάτρα: Αυτοί είναι οι “Καραντίνα Helpers” – Εθελοντές που βοηθούν όποιον έχει ανάγκη

“Δεδομένης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και επειδή οι στιγμές είναι δύσκολες για όλους, θεωρούμε ότι είναι η στιγμή που ο καθένας μας θα πρέπει να βγει μπροστά και να δείξει έμπρακτα την δύναμη που έχουν οι ομάδες. Μέσα σε όλο αυτό να δούμε την ευκαιρία να ξαναγίνουμε άνθρωποι”.

Αυτοί είναι οι “Καραντίνα Helpers”. Το προφίλ τους στο facebook είναι αυτό https://www.facebook.com/groups/670952216984096/

Είναι άνθρωποι εργαζόμενοι, γονείς, άνεργοι και άλλοι πολλοί που ενεργοποίησαν αυτό που όλοι μας έχουμε μέσα μας. Την Ανθρωπιά και την Ευαισθησία για τους συνανθρωπους που έχουν ανάγκη αυτές τις μέρες τη βοήθειά μας. 

Τί κάνουν λοιπόν οι “Καραντίνα Helpers”. Οι ίδιοι μας εξηγούν: 

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κάνεις. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε ακόμα και από το σπίτι μας.

Δεν ξεχνάμε, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις και αποφεύγουμε να βγαίνουμε αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Ανάμεσα σε εμάς υπάρχουν όμως και αυτοί που μπορούν να μετακινούνται είτε γιατί το επιβάλουν οι συνθήκες (π.χ. εργαζόμενοι επιχειρήσεων που ακόμα λειτουργούν) , είτε γιατί πρέπει να καλύπτουν βασικές ανάγκες τους και δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Προκειμένου λοιπόν να βοηθήσουμε άτομα που είτε είναι σε καραντίνα, είτε αδυνατούν να μετακινηθούν, ανεξάρτητα αν έχουν προβλήματα υγείας, ζητάμε να εγγραφείτε στην ομάδα δίνοντας μας στοιχεία για τις περιοχές που μπορείτε να κινηθείτε βοηθώντας όλους αυτούς.
Ενδεικτικά η βοήθεια μπορεί αφορά ψώνια από το SM, προμήθεια φαρμάκων, και άλλα “θελήματα”.
Η τελική συνεννόηση θα γίνεται απευθείας μεταξύ των ενδιαφερόμενων ενώ θα ζητείται και ενημέρωση των διαχειριστών της σελίδας κατά την ολοκλήρωση.

Τα στοιχεία σας δεν θα κοινοποιηθούν και θα είναι μόνο στην διάθεση του διαχειριστή των αιτημάτων, ο οποίος έχει την ευθύνη να διαγράψει κάθε εγγραφή με την λήξη της όλης διαδικασίας.

Τα αιτήματα θα μπορούν να αναρτώνται στον τοίχο της ομάδας ή να αποστέλλονται με προσωπικό μήνυμα στους διαχειριστές.

Εννοείται πως όλη η προσπάθεια είναι εθελοντική και δεν υπάρχει κανενός είδους αμοιβή.

Διαθέσιμοι Κ.Helpers σε όλη την Πάτρα από Κοτρώνι μέχρι Καμίνια κάθε μέρα για όλη την εβδομάδα

tempo24.news



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...