«Δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα στις γιορτές αλλά η αυστηρή τήρηση τους και κάποια παραμετρικά μέτρα ή μικρές αλλαγές που λαμβάνονται ενόψει των γιορτών για ανοιχτούς μικτούς χώρους όπως έχει ανακοινωθεί» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είναι καλή η πορεία των εμβολιασμών και προς την επιθυμητή κατεύθυνση. «Να συνεχίσουμε τους εμβολιασμούς και την τήρηση των μέτρων» επισήμανε.

Για τους ανεμβολίαστους και το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα για τον κορονοϊό τη νέα χρονιά, ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι το πλέγμα των μέτρων είναι ισορροπημένο και αποδίδει. 

Απαντώντας στην καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, για VIP ΜΕΘ, την χαρακτήρισε προσβλητική για όσους εργάζονται και παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. 

Για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους θανάτους, τόνισε ότι οι σκληροί δείκτες δείχνουν πως έχουμε πανδημία για τους ανεμβολίαστους. Πρόσθεσε ότι «κερδήθηκε η μάχη της τρίτης δόσης για να κοπεί ο ομφάλιος λώρος σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

«Θα εφαρμοστεί κανονικά το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών που δεν εμβολιάζονται» ξεκαθάρισε τονίζοντας ότι είδαμε τα στοιχεία ότι δεν ανταποκρίνεται αυτή η ηλικιακή ομάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει lockdown καθώς «καθυστερεί τα όσα πρέπει να κάνουμε σαν κοινωνία και οικονομία».

Για τη μάχη για την προεδρία στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Πέτσας είπε ότι αφορά όλους. «Η αλλαγή ηγεσίας είναι σαν την αλλαγή προπονητή στην ομάδα, υπάρχει μια ευφορία στην αρχή. Δεν υπάρχει λόγος να πάει κανείς πάνω στην ευφορία».

Πηγη newsbeast.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...