Κορονοϊός: Ποιο Πάσχα; Απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα και βλέπουμε...

Μπορεί η πλειοψηφία των πολιτών να έχει αρχίσει να… ζορίζεται από την απαγόρευση κυκλοφορίας και τον εγκλεισμό στα σπίτια, ωστόσο, φαίνεται πως τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν, τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα.

Όσοι λοιπόν κάνετε σκέψεις και σχέδια για έξοδο το Πάσχα σε χωριά και εξοχικά, καλό θα ήταν να τα ξεχάσετε. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι ειλημμένη. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ρισκάρει και να «κλωτσήσει» όλη αυτή την μεγάλη προσπάθεια περιορισμού της νόσου του κορονοϊού για να ευχαριστήσει τους πολίτες που θέλουν να χαρούν το Πάσχα στην επαρχία.

Αυτό που φοβάται περισσότερο από όλα το Μαξίμου είναι ο εφησυχασμός και η δημιουργία της ψευδαίσθησης ότι επειδή συγκρατήσαμε σε μεγάλο βαθμό την εκθετική αύξηση του ιού, ξεμπερδέψαμε. Τα πράγματα παραμένουν εξαιρετικά σοβαρά και σύμφωνα με τους επιστήμονες η κατάσταση θα είναι επικίνδυνη μέχρι και τα μέσα Μαΐου.

2683035.jpg
01INTIME

Προφανώς λοιπόν θεωρείται δεδομένο ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχιστεί και μετά τις 6 Απριλίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι την Κυριακή του Θωμά ολόκληρη η χώρα θα είναι σε κατάσταση εγκλεισμού.

Ακόμα όμως και αν βελετιωθεί η κατάσταση, δεν πρόκειται να γυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση από τη μια μέρα στην άλλη. Για ένα διάστημα θα συνεχίσουν να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα και οι πολίοτες θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί ακόμα και το καλοκαίρι. Τονίζουν άλλωστε ότι μπορεί το καλοκαίρι να περιορίζεται η δράση του ιού, ωστόσο όμως, παραμένει.

Γεωργιάδης: «Δεν θα υπάρξει πασχαλινή έξοδος»

Απέκλεισε κάθε πιθανότητα να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε, καλό είναι να το λέμε από τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνονται πιο αυστηροί έλεγχοι στα διόδια και τόνισε πως, ενώ η χώρα τα έχει πάει καλά στην διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, θα ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» ο ιός να μεταδοθεί στην επαρχία από την Αθήνα, η οποία μετρά τα περισσότερα κρούσματα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι από τη Δευτέρα (30/03), θα εκδώσει εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς να λάβουν υπόψιν τους ότι φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα.

Τέλος, κάλεσε όλους τους Έλληνες να κάνουν υπομονή έναν μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου (28/03), ο κ.Γεωργιάδης προανήγγειλε την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας πέραν ‪της 6ης Απριλίου‬, «Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου», είχε πει.

Newsbomb.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...