Κορωνοϊός: Αισχροκέρδεια στην πώληση μασκών στην Ιταλία – Αντί για ένα λεπτό η μία, πωλούνται έναντι 10 ευρώ η μία

Κορωνοϊός: Αισχροκέρδεια στην πώληση μασκών στην Ιταλία – Αντί για ένα λεπτό η μία, πωλούνται έναντι 10 ευρώ η μία
Κορωνοϊός: Αισχροκέρδεια στην πώληση μασκών στην Ιταλία - Αντί για ένα λεπτό η μία, πωλούνται έναντι 10 ευρώ η μία


25/02/2020 – 14:58

Έρευνα για τα ανεξέλεγκτα ύψη που έχουν φτάσει οι τιμές στο διαδίκτυο για τις μάσκες υγιεινής και τα απολυμαντικά τζελ, μετά την έξαρση τουκορωνοϊού στη Βόρεια Ιταλία, έχουν ξεκινήσει οι ιταλικές Αρχές,

«Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε έρευνα μετά από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις τρελές τιμές που έχουν φτάσει τα προϊόντα αυτά σε ιστοσελίδες ηλεκτρονικών πωλήσεων τις τελευταίες δύο ημέρες» δήλωσε στο Reuters η αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας του Μιλάνου, Τιτσιάνα Σιτσιλιάνο.

Η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα εκτός Ασίας με το μεγαλύτερο ξέσπασμα του κορωνοϊού, με περισσότερα από 280 κρούσματα και επτά θανάτους, κυρίως στο βόρειο τμήμα της. Οι κάτοικοι, μέσα στον πανικό τους έτρεξαν σε σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως και στα φαρμακεία για τις απαραίτητες μάσκες και τα απολυμαντικά τζελ, με αποτέλεσμα, τα φαρμακεία να ξεμείνουν από προμήθειες. Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία, πουλώντας μάσκες και απολυμαντικά στο διαδίκτυο.
Αντί για ένα λεπτό, οι μάσκες υγιεινής πωλούνται 10 ευρώ

«Η τιμή των μασκών διαδικτυακά αυξήθηκε από το ένα λεπτό στα 10 ευρώ η μία και ένα μπουκάλι απολυμαντικό ενός λίτρου που πωλούνταν την περασμένη εβδομάδα για 7 ευρώ, κόστιζε χθες 39 ευρώ» πρόσθεσε η Σιτσιλιάνο.

Με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης να έχει εξαπλωθεί, η αστυνομία έχει προειδοποιήσει πως κυκλοφορούν εγκληματίες που προσποιούνται τους υγειονομικούς επιθεωρητές χρησιμοποιώντας ψευδή αποδεικτικά στοιχεία προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα σπίτια ανθρώπων για να κλέψουν χρήματα ή άλλα τιμαλφή.
 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...