Κορωνοϊός: Αναμένονται έκτακτα μέτρα από τις Βρυξέλλες – Τι εξετάζει η Κομισιόν

Κορωνοϊός: Αναμένονται έκτακτα μέτρα από τις Βρυξέλλες – Τι εξετάζει η Κομισιόν
Κορωνοϊός: Αναμένονται έκτακτα μέτρα από τις Βρυξέλλες - Τι εξετάζει η Κομισιόν


12/03/2020 – 10:52

Εξελίξεις αναμένονται στις Βρυξέλλες σχετικά με τον κορωνοϊό. Μετά την αναβάθμιση του ΠΟΥ σε πανδημία και τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κόντε στην Ιταλία για επιπρόσθετα μέτρα, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ακύρωσε το ταξίδι της στην Ελλάδα, προκειμένου να συντονίσει καλύτερα από το γραφείο της στην Κομισιόν τα μέτρα για την κατάσταση.

Όλα δείχνουν ότι οι ανακοινώσεις θα αφορούν σε περισσότερα μέτρα προστασίας, ενώ ο αρμόδιος Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ελέγχου Νόσων (ECDC) αναμένεται να αυξήσει το συναγερμό. 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χθες απαγόρευσε τα ταξίδια από την Ευρώπη. Πριν από λίγο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε στο twitter ότι θα υπάρξει κάποια «απάντηση» με την επανεξέταση σήμερα της κατάστασης.

Στο μεταξύ, ο κορωνοϊός απειλεί και την Σένγκεν. Αυστριακοί αξιωματούχοι την Τρίτη είπαν ότι κάθε ταξιδιώτης από Ιταλία θα μπορούσε να μπει στη χώρα μόνο με πρόσφατο υγειονομικό πιστοποιητικό, το οποίο επιβεβαιώνει ότι βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό. Όσοι ταξιδιώτες συνεχίζουν μέσω Αυστρίας στη Γερμανία, είπαν, θα μπορούν, αναγνωρίζοντας ότι τα μέτρα δεν είναι στεγανά αλλά με σκοπό να επιβραδύνει το δημόσιο κίνημα.

Οι οδηγοί φορτηγών που εισέρχονται στην Αυστρία θα εξεταστούν επίσης για συμπτώματα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, συμπληρώνοντας ότι εξακολουθούν να προσπαθούν να διευκολύνουν ταξίδια μεταφοράς εμπορευμάτων μέσω της Αυστρίας προς βόρεια Ευρώπη. Τα τρένα δεν επιτρέπεται πλέον να ταξιδεύουν προς και από Ιταλία πια, και πτήσεις από την Ιταλία δεν μπορούν να προσγειωθούν στην Αυστρία. Εννέα σημεία διέλευσης από την Ιταλία έκλεισε και η Ελβετία. Παρότι τα κρούσματα είναι ελάχιστα στην Ουγγαρία, ανάλογες σκέψεις κάνει και ο Πρωθυπουργός Βικτόρ Ορμπάν.

Την Πέμπτη 12/3 επίσης, στις 3.30 ώρα Ελλάδας, η Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα ανακοινώσει τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για τον κορωνοϊό. «Η κρίση του 2008 θα επαναληφθεί αν δεν κάνουμε κάτι», είχε πει η Λαγκάρντ και τώρα όλοι αναμένουν τις ανακοινώσεις της.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...