Κορωνοϊός: Απέχουν από τις δίκες οι δικηγόροι Αχαΐας και Ηλείας

Ζητούν να κλείσουν τα δικαστήρια

Την απόφασή τους να απέχουν από τις δίκες, μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε Αχαΐα και Ηλεία, ανακοίνωσαν οι δικηγορικοί σύλλογοι της περιοχής. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

«Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ειδικότερα στο Νομό Αχαϊας, όπως γνωρίζετε, ανακοινώθηκαν, προσθέτως των ήδη υπαρχόντων, 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού-Covid 19. Λόγω της κατάστασης αυτής έκλεισαν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πανεπιστημιακές Σχολές, θέατρα, κινηματογράφοι , αρχαιολογικά μουσεί , αθλητικές εκδηλώσεις και απαγορεύθηκαν  οι πολυπληθείς δημόσιες συναθροίσεις. Με αφορμή τα ανωτέρω συμβάντα, οι δικηγορικοί σύλλογοι Αιγίου, Πατρών, Πύργου και Αμαλιάδος, αποφάσισαν την αποχή των μελών τους από τις παραστάσεις στα ακροατήρια καθώς οι δικαστικές αίθουσες αναμφισβήτητα είναι χώροι όπου καθημερινώς εισέρχεται πλήθος κόσμου.

Δυστυχώς και εν όψει του γεγονότος ότι ανακοινώνονται συνεχώς νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, θεωρούμε αδιανόητο κάτω από αυτές τις συνθήκες να εξαιρείται η αναστολή της λειτουργίας των δικαστικών Μεγάρων και να εκτίθενται σε κίνδυνο δικαστικοί λειτουργοί, υπάλληλοι , δικηγόροι και πολίτες.

Οι αποχές που αποφασίσαμε προσωρινά, είναι δεδομένο ότι δεν επαρκούν ως αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης από τη  στιγμή που δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία των δικαστηρίων.

Για τους λόγους αυτούς που ανάγονται στην προστασία της Δημόσιας Υγείας, παρακαλούμε όπως εκδοθεί άμεσα Υπουργική απόφαση που να αναστέλλει τη λειτουργία των δικαστικών μεγάρων τουλάχιστον της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος  ως μέσον πρόληψης  και καταστολής της επέκτασης του ανωτέρω ιού.»

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...