Κορωνοϊός: Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στην Χουμπέι

Κορωνοϊός: Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στην Χουμπέι
Κορωνοϊός: Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στην Χουμπέι


16/02/2020 – 14:10

Την κυκλοφορία των οχημάτων σε όλη την επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού, θα επιβάλουν οι τοπικές αρχές σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι από την απαγόρευση θα εξαιρεθούν τα περιπολικά, τα ασθενοφόρα, τα οχήματα που μεταφέρουν απαραίτητα είδη ή σχετίζονται με δημόσιες υπηρεσίες.

Στο ίδιο έγγραφο σημείωνεται ότι θα διενεργούνται τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι για όλους τους κατοίκους της επαρχίας, ενώ οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επαναλειτουργήσουν χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως άδεια από τις αρχές.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό 1.665 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, οι περισσότεροι στη συγκεκριμένη επαρχία, και συνολικά έχουν καταγραφεί 68.500 κρούσματα. 

Ειδικότερα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 2.009 νέα κρούσματα, συγκριτικά με 2.641 χθες, και 142 θανάτους, μόλις κατά έναν λιγότερο από τους 143 χθες.

«Αρχίζουν να αποδίδουν τα μέτρα»  
Η Χουμπέι και η πρωτεύουσά της, η Γουγάν, βρίσκονται ουσιαστικά σε απομόνωση από τις 23 Ιανουαρίου, όταν έκλεισαν τα σχολεία, τα γραφεία και τα εργοστάσια και επιβληθήκαν περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Υγείας Μι Φενγκ δήλωσε ότι οι προσπάθειες των αρχών αρχίζουν να έχουν αποτελέσματα. «Αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα των προσπαθειών για τον έλεγχο του κοροναϊού», δήλωσε ο Μι σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αυξημένη ιατρική βοήθεια και τα προληπτικά μέτρα στη Χουμπέι απέτρεψαν την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας όσων έχουν μολυνθεί ενώ το ποσοστό των σοβαρότερων περιπτώσεων μεταξύ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μειώθηκε χθες στο 21,6% από το 32,4% στις 27 Ιανουαρίου.

Οι περιπτώσεις ασθενών με ηπιότερα συμπτώματα αντιμετωπίζονται πιο γρήγορα και έτσι αποτρέπεται να επιδείνωση της κατάστασης της υγείας τους, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...