Κορωνοϊός: Απολυμάνθηκε το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ εν όψει του Πάσχα

Κορωνοϊός: Απολυμάνθηκε το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ εν όψει του Πάσχα
Κορωνοϊός: Απολυμάνθηκε το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ εν όψει του Πάσχα (βίντεο)


02/04/2020 – 09:09

Τη Δευτέρα (30/03), ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κάλεσε τους κατοίκους της χώρας να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν οικογενειακές συγκεντρώσεις κατά την επερχόμενη εορταστική περίοδο

Εν όψει του εβραϊκού Πάσχα, οι αρχές προχώρησαν την Τρίτη (31/03) σε απολύμανση του Τείχους των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ. Χιλιάδες επισκέπτες από το Ισραήλ και όλο τον κόσμο επισκέπτονται το ιερό για τους Εβραίους μνημείο και το αγγίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ αφήνουν σημειώματα με προσευχές στους αρμούς μεταξύ των ογκόλιθων. Τα σημειώματα περισυνελέγησαν σε ειδικές σακούλες και θα θαφτούν στο Όρος των Ελεών. Τι συμβούλεψε τους κατοίκους ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Την επιτήρηση της διαδικασίας ανέλαβε ο ραββίνος του Τείχους των Δακρύων Σμούελ Ραμπίνοβιτς, ο οποίος δήλωσε πως ελπίζει και προσεύχεται ο κόσμος σύντομα να μπορέσει να επιστρέψει.

Το ΧαΚότελ ΧαΜαάραβιτ ή Δυτικό Τείχος ή Τείχος των Δακρύων είναι από τους ιερότερους τόπους προσευχής και προσκυνήματος των Εβραίων, καθώς, σύμφωνα με την παράδοσή τους, αποτελεί τμήμα του Δεύτερου Ναού της Ιερουσαλήμ. Το εκτεθειμένο μέρος του τείχους στην εβραϊκή συνοικία της πόλης έχει ύψος 19 μέτρα και μήκος 57, ενώ το συνολικό μήκος του ανέρχεται σε 488 μέτρα.

Τη Δευτέρα (30/03), ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κάλεσε τους κατοίκους της χώρας να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν οικογενειακές συγκεντρώσεις κατά την επερχόμενη εορταστική περίοδο. Το Ισραήλ, που επισκέφτηκαν και Έλληνες μετέπειτα ασθενείς, άργησε… να μπει στις χώρες με κρούσματα. Τώρα έχει χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ θρηνεί και θύματα.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό πριν από μερικές ημέρες, έκλεισαν ο Πανάγιος Τάφος και οι συναγωγές στην Ιερουσαλήμ.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...