Κορωνοϊός: Από στιγμή σε στιγμή η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με C-130 από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα (φωτο)

Κορωνοϊός: Από στιγμή σε στιγμή η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με C-130 από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα (φωτο)
Κορωνοϊός: Από στιγμή σε στιγμή η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με C-130 από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας το C-130 που θα μεταφέρει από το νοσοκομείο της Δράμας τρεις ασθενείς που νοσούν σοβαρά από κορωνοϊό σε αντίστοιχα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου Δράμας, η μεταφορά των τριών ασθενών, που είναι διασωληνωμένοι τα δυο τελευταία 24ωρα κρίθηκε αναγκαία λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής τους και της ηλικίας τους, καθώς και οι τρεις είναι άνω των εβδομήντα ετών.

Οι ασθενείς θα μεταφερθούν στην Αθήνα μέσα σε ειδική κάψουλα με τη συνοδεία γιατρών. Είναι η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών που γίνεται από νοσοκομείο της ανατολικής Μακεδονίας.

Η αεροδιακομιδή κρίνεται απαραίτητη αφού τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα έχουν αγγίξει «κόκκινο» πλέον. Για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της στην Δράμας μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Παπαδόπουλος. Όπως είπε ότι όλη την εβδομάδα το νοσοκομείο Δράμας είχε μεγάλο πρόβλημα καθώς δεν υπήρχαν φιάλες οξυγόνου.

«Σήμερα θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο» είπε και εξήγησε πως διαμορφώνοντας τρεις κλινικές Covid οι νοσηλείες ξεπέρασαν κάθε δεδομένο, με το σύστημα να φτάνει στα όριά του.

«Σήμερα θα γίνει προμήθεια από το εξωτερικό 65 φιαλών, μικρών και μεγάλων για την κάλυψη αναγκών» συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας και είπε ότι όλοι οι ασθενείς με κορωνοϊό χρειάζονταν οξυγόνο.

Σε πλήρη εξέλιξη το επιχειρησιακό σχέδιο αεροδιακομιδών – Δείτε τις φωτογραφίες

Στην πρώτη γραμμή της… μάχης κατά του κορωνοϊού βρίσκονται οι διασώστες και οι γιατροί του ΕΚΑΒ που συνεχώς πραγματοποιούν αεροδιακομιδές για την μεταφορά ασθενών που έχουν προσβληθεί με τον ιό.

Χθες βράδυ χρησιμοποιώντας πτητικό μέσο της ΠΑ C-130 το ΕΚΑΒ μετέφερε δυο διασωληνωμένα περιστατικά Covid-19  από την Ρόδο σε ΜΕΘ του Ηρακλείου Κρήτης όπως αναφέρει το ekabnews.gr.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...