Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα εκτός Κίνας – Η αντίδραση Τραμπ

Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα εκτός Κίνας – Η αντίδραση Τραμπ
Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα εκτός Κίνας - Η αντίδραση Τραμπ


27/02/2020 – 09:45

Τι ξέρουμε μέχρι τώρα: 

● Οι κινεζικές αρχές ανέφεραν περαιτέρω μείωση των νέων κρουσμάτων: 433 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά και 29 θάνατοι χθες, Τετάρτη. Το Πεκίνο πιστεύει ότι μέχρι τον Απρίλιο η κατάσταση θα έχει τεθεί υπό έλεγχο. 

● Αντίθετα, στη Νότια Κορέα αναφέρθηκαν 334 νέα κρούσματα κυρίως στην επαρχία Νταεγού.

● Κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε 42 χώρες. Χθες περιστατικά ανέφεραν, μεταξύ άλλων οι: Εσθονία, Δανία, Πακιστάν, Γεωργία, Νορβηγία, Βόρεια Μακεδονία, Ελλάδα και Ρουμανία.

● Τα χρηματιστήρια στην Ασία προβλέπεται ότι θα έχουν την χειρότερη εβδομάδα των δυο τελευταίων ετών μετά τις βαριές απώλειες που κατέγραψαν την Τρίτη. 

● Η Αυστραλία παράτεινε την απαγόρευση ταξιδιών στην Κίνα και έθεσε σε λειτουργία το σχέδιο έκτακτων μέτρων, διότι, όπως είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον “όλα δείχνουν ότι σύντομα θα μπούμε στη φάση της πανδημίας”.

● Στις ΗΠΑ, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πένς ορίστηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ ως ο υπεύθυνος συντονιστής για την αντιμετώπιση του Covid-19. Όπως τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, είναι έτοιμα τα σχέδια για την διαχείριση της κατάστασης, παρότι ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού για τους πολίτες είναι “χαμηλός”. Η δήλωση έρχεται σε αντίθεση με την εκτίμηση των αρμόδιων ιατρικών αρχών που αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων, τα οποία είναι πλέον 15. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Κέντρου Ελέγχου Επιδημιών, «η πορεία της μετάδοσης τις επόμενες εβδομάδες και μήνες είναι αβέβαιη», γι’ αυτό η κυβέρνηση καλά θα κάνει να ξεσκονίσει τα σχέδια ετοιμότητας για το ενδεχόμενο πανδημίας.  

● Χθες αναφέρθηκε στην Καλιφόρνια περίπτωση ασθενούς, που μπορεί να είναι η πρώτη στις ΗΠΑ, που δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό και δεν φαίνεται να έχει σχέση με άλλα γνωστά περιστατικά.

Άρχισε να αποβιβάζεται το πλήρωμα του Diamond Princess

Ένα μέρος των εκατοντάδων μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, που βρίσκεται αγκυροβολημένο σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα εδώ και τρεις εβδομάδες, εξαιτίας του νέου κορονοϊού, άρχισε να αποβιβάζεται σήμερα, αλλά θα τεθεί υπό παρακολούθηση, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

“200 μέλη του πληρώματος άρχισαν να αποβιβάζονται σήμερα και αυτή η επιχείρηση θα συνεχιστεί επί αρκετές ημέρες”, εξήγησε το υπουργείο Υγείας.

Οι επιβάτες έχουν αρχίσει ήδη να αποβιβάζονται, έπειτα από 14 ημέρες που έμειναν σε καραντίνα. Το πλήρωμα, που εκτιμάται σε περίπου 1.000 άτομα, παρέμενε στο κρουαζιερόπλοιο.

Γιαπωνέζα ασθένησε δεύτερη φορά

Μία Γιαπωνέζα τουριστική οδηγός βρέθηκε θετική στον νέο κορονοϊό για δεύτερη φορά, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η κυβέρνηση της επαρχίας Οσάκα. 

Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιαπωνία ανέρχεται σε 186. Χθες ήταν 170.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας επιβεβαίωσε χθες την είδηση ότι η γυναίκα αυτή προσβλήθηκε ξανά από τον κορωνοιό, αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei.

Αν και πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους περιστατικό στην Ιαπωνία, μολύνσεις ατόμων για δεύτερη φορά από τον νέο κορονοϊό έχουν καταγραφεί στην Κίνα.

Έκτο κρούσμα στο Ιράκ

Το υπουργείο Υγείας του Ιράκ ανακοίνωσε ότι κατέγραψε το έκτο κρούσμα μόλυνσης από τον ιό Κορωνοϊός, που προκαλεί επιδημία πνευμονίας, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για έναν νεαρό που είχε ταξιδέψει στο Ιράν.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...