Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ευρώπη και μειώνονται στην Κίνα -Νέες χώρες στη λίστα

Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ευρώπη και μειώνονται στην Κίνα -Νέες χώρες στη λίστα
Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ευρώπη και μειώνονται στην Κίνα -Νέες χώρες στη λίστα


26/02/2020 – 08:30

Κι ενώ όλα δείχνουν πως στην Κίνα τα κρούσματα μειώνονται σταδιακά ανά 24ωρο, η αγωνία για την εξάπλωση του κορωνοϊού μεγαλώνει στην Ευρώπη και άλλες χώρες της Ασίας.

Στην Κίνα ανακοινώθηκε σήμερα ο μικρότερος αριθμός νεκρών μέσα σε ένα 24ωρο (54), καθώς και λιγότερα κρούσματα σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες (406), αριθμοί που είναι οι μικρότεροι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Στο σύνολο έχουν χάσει τη ζωή τους 2.715 άνθρωποι στη χώρα (2.764 παγκοσμίως), με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να τονίζει πως ο πλανήτης δεν είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει την επιδημία, μεγαλώνοντας την ανησυχία.

Ωστόσο, ο τρόμος έχει φτάσει για τα καλά σε άλλες χώρες, όπως στη Νότια Κορέα, όπου μέσα σε μία ημέρα βρέθηκαν 169 κρούσματα, που έχουν φτάσει στα 1.146. Παράλληλα, ένας ακόμη νεκρός προστέθηκε στην λίστα, με τα θύματα να είναι 11, στην χώρα που αποτελεί την μεγαλύτερη εστία μόλυνσης, μετά την Κίνα όπου ανιχνεύτηκε ο κορωνοϊός. Ο νεκρός ήταν ηλικίας περίπου 30 ετών και προερχόταν από την Μογγολία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Joongang Ilbo, έγινε γνωστό ότι αναφέρθηκε άλλος ένας — ο δωδέκατος — θάνατος ασθενούς, που πάντως δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Αμερικανός στρατιώτης θετικός στην Ν. Κορέα
Ανάμεσα στα κρούσματα στη Νότια Κορέα, είναι και ένας Αμερικανός στρατιώτης. Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για 23χρονο στρατιώτη ο οποίος σταθμεύει στο στρατόπεδο Κάρολ, περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Νταεγκού. Στη συγκεκριμένη πόλη εντοπίζεται το 90% των κρουσμάτων στη χώρα.

Κορωνοϊός: Στους 11 οι νεκροί στην Ιταλία, πόλεις φαντάσματα στα βόρεια

Στην Ευρώπη και την Ιταλία, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 11, καθώς υπέκυψαν χθες άλλα τέσσερα άτομα. Πρόκειται για ηλικιωμένους ανθρώπους από την Λομβαρδία, με τα κρούσματα να έχουν φτάσει τα 325 στη χώρα. Οι αρχές έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε δραστικά μέτρα και είναι χαρακτηριστικό πως έχει αποφασιστεί να ακυρωθούν όλοι οι αγώνες μπάσκετ, ενώ τα ματς ποδοσφαίρου στις βόρειες περιοχές, θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, υπό τον φόβο να εξαπλωθεί ο κορωνοϊός.

Την ίδια ώρα, το Μιλάνο μοιάζει με πόλη φάντασμα, καθώς ο κόσμος πανικόβλητος μένει στα σπίτια του. Ανάλογη είναι η εικόνα και σε άλλες περιοχές στα βόρεια της χώρας όπου τα μαγαζιά έχουν ερημώσει.

Νέες χώρες στη λίστα του κορωνοϊού
Εν τω μεταξύ, η λίστα με τις χώρες όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα, ολοένα και μεγαλώνει. Χθες προστέθηκε στη λίστα η Ελβετία, καθώς βρέθηκε άνθρωπος θετικός στον κορωνοϊό, στα σύνορα με την Ιταλία, ενώ ήδη εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα σε Κροατία και Αυστρία. Και εκτός Ευρώπης ωστόσο άλλη μια χώρα προστέθηκε στη λίστα. Το πρώτο κρούσμα βρέθηκε στην Αλγερία, το οποίο είναι το δεύτερο που εντοπίζεται στην Αφρική, μετά από το πρώτο που βρέθηκε στην Αίγυπτο.

Στην Ισπανία βρέθηκαν νέα κρούσματα στην Καταλονία, ενώ στην Βαλένθια τέσσερις οπαδοί της ομάδας που ταξίδεψαν στην Ιταλία για να δουν αγώνα του Champions League, εξετάζονται καθώς έχουν παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα. Και στην Γερμανία βρέθηκαν νέα κρούσματα και μάλιστα σε κρατίδια όπου δεν υπήρχαν ως τώρα ασθενείς θετικοί στον ιό, προκαλώντας περαιτέρω ανησυχία στην χώρα.

Κορωνοϊός: Καταρρέουν τα χρηματιστήρια
Την ίδια στιγμή, τα κορυφαία χρηματιστήρια καταγράφουν για δεύτερη ημέρα τεράστιες απώλειες, με τον δείκτη Dow Jones στη Νέα Υόρκη μέσα σε 48 ώρες να παρουσιάζει απώλειες της τάξεως του 7%, χάνοντας πάνω από 2.000 μονάδες! Χθες παρουσίασε πτώση -3.15%, ενώ στο 3% περίπου είναι και οι απώλειες στους δείκτες Nasdaq και S&P.

Σημαντικές απώλειες είχε για δεύτερη ημέρα και χρηματιστήριο στο Τόκιο, όπου ο Nikkei μετά την χθεσινή «βουτιά» κατά 4% περίπου, παρουσιάζει απώλειες του -1.81%. Αντίθετα, το ελληνικό χρηματιστήριο ανέκαμψε χθες, παρουσιάζοντας άνοδο κοντά στο 2% (+1.89%).

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Μέσα σε όλα αυτά, έντονη είναι η ανησυχία για τυχόν αναβολή ή ακύρωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η διοργάνωση που θα γίνει στο Τόκιο το καλοκαίρι, δεν αποκλείεται να μην γίνει, καθώς μπορεί μεν τα κρούσματα στην Ιαπωνία να είναι λίγα, ωστόσο και μόνο στην σκέψη των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών, υπάρχει αγωνία. Ο Ντικ Πάουντ, μέλος της ΔΟΕ, τόνισε πως είναι πρώιμη η συζήτηση για ακύρωση των Αγώνων, αναφέροντας πως θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα τον Μάιο. Το ίδιο έπραξε μία ημέρα πριν ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας, ενώ ήδη ενδιαφερόμενες χώρες, όπως η Βρετανία, δηλώνουν έτοιμες να πάρουν την διοργάνωση αν χρειαστεί. Η τελευταία φορά που ακυρώθηκαν Ολυμπιακοί Αγώνες, ήταν το 1940 λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...