Κορωνοϊός: «Η διασπορά του ιού δεν γίνεται από το ποδόσφαιρο»

Κορωνοϊός: «Η διασπορά του ιού δεν γίνεται από το ποδόσφαιρο»
Κορωνοϊός: «Η διασπορά του ιού δεν γίνεται από το ποδόσφαιρο»


23/04/2020 – 21:59

Ο πρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου υγείας, Φράνκο Λοκατέλι δήλωσε θετικός στο ενδεχόμενο να ξεκινήσει εκ νέου η δράση στα γήπεδα ποδοσφαίρου το προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην επανεκκίνηση του ιταλικού πρωταθλήματος , ο Φράνκο Λοτέλι υπογράμμισε ότι αυτό δεν μοιάζει επικίνδυνο σενάριο, καθώς θεωρεί πως δεν μπορεί να γίνει διασπορά του ιού εντός του αγωνιστικού χώρου αφού δεν είναι συχνές και συνεχιζόμενες οι επαφές.

«Δεν νομίζω πως το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει ένα όχημα για να γίνει διασπορά του ιού όταν στο γήπεδο υπάρχουν 22 παίκτες, συν έξι που θα έρθουν από τον πάγκο και οι τρεις διαιτητές. Χρειάζεται συνεχή επαφή και αυτό δεν φαίνεται για συνεχή επαφή», ανέφερε ο πρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου υγείας.
Πάντως, αν παρθεί η απόφαση να συνεχιστεί το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Ιταλία, θα γίνονται τα κατάλληλα διαγνωστικά τεστ σε όσους βρίσκονται στα γήπεδα. Νεότερα θα αναφερθούν όταν βγει στη δημοσιότητα το πρωτόκολλο της ιταλικής ομοσπονδίας προς την κυβέρνηση, ενώ οι προπονήσεις είναι πιθανό να επανεκκινήσουν στις 4 Μαΐου.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...