Κορωνοϊός – Κύπρος: Έκκληση Αναστασιάδη στους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της Covid

Κορωνοϊός – Κύπρος: Έκκληση Αναστασιάδη στους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της Covid
Κορωνοϊός - Κύπρος: Έκκληση Αναστασιάδη στους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της Covid

Έκκληση στον κόσμο να αφήσει κατά μέρος τις εύλογες ανησυχίες, να σκεφτεί τη ζωή του και να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, απηύθυνε σήμερα ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, σχολιάζοντας το επίπεδο περίθαλψης, είπε ότι αυτό «δεν χρειάζεται να το πω εγώ ή οι δημοσιογράφοι, το λένε οι 1.300 ασθενείς με Covid που εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια. Αλλά το πιο σημαντικό είναι τα θετικά αποτελέσματα που δίδουν τον τίτλο τιμής σε όλους όσοι εργάζονται και εργάστηκαν εδώ».

Πραγματικά, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος σήμερα διότι συναντώ τους ανθρώπους που οδήγησαν τη χώρα μας στη, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, κατά πολύ καλύτερο τρόπο από ό,τι οποιαδήποτε άλλη, θεωρείτο προηγμένη ή σύγχρονη χώρα».

Ο Νίκος Αναστασιάδης σχολιάζοντας την απροθυμία πολιτών να εμβολιαστούν με AstraZeneca είπε ότι «εύλογα, μετά από τον σάλο που δημιουργήθηκε, κάποιοι εκφράζουν ανησυχίες. Όμως, εάν υπολογίσετε το ποσοστό που μπορεί να επηρεαστεί από παρενέργειες, σε σχέση με φάρμακα της καθημερινής χρήσης, όπως παυσίπονα κ.λπ., που μπορεί να έχουν περισσότερες πολλές φορές παρενέργειες, πιστεύω ότι το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο, για αυτό και κάλεσα και καλώ τον κόσμο, αφήνοντας κατά μέρος τις εύλογες ανησυχίες, να σκεφτεί τη ζωή του».

Ο εμβολιασμός, είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, «είναι που σώζει ζωές και να μην παραγνωρίζουμε ότι πολλές φορές υπεισέρχονται πολλές σκοπιμότητες στην καταπολέμηση ή την υπεράσπιση ή την προώθηση ενός φαρμάκου. Τίποτα πέραν αυτού».

Τόνισε στη συνέχεια: «Μόνο, καλώ τον κόσμο να αφήσει τις φοβίες» και επανέλαβε ότι «είναι τόσο ελάχιστες οι συνέπειες από τις ενδεχόμενες παρενέργειες που μπροστά στη διάσωση της ζωής νομίζω ότι υπερέχει μια παρενέργεια που μέσα από την επιστημοσύνη των γιατρών μας, μπορεί να αντιμετωπιστεί».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...