Κορωνοϊός: Συναγερμός σε Καλαμάτα και Μεσολόγγι έπειτα από εννέα κρούσματα – τρία στο Μεσολόγγι

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για δύο ηλικιωμένους και έναν γιατρό στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και άλλα επτά άτομα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Συναγερμός έχει σημάνει σε Καλάμάτα και Μεσολόγγι μετά τον εντοπισμό εννέα  κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, για το Μεσολόγγι πρόκειται για δύο ηλικιωμένους και ένα γιατρό. Ειδικότερα το πρώτο κρούσμα, αφορά ένα άνδρα περίπου 60 χρόνων ο οποίος σε προγραμματισμένη επέμβαση που πήγε στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου εντοπίστηκε σε τεστ που έκανε θετικός στον ιό.

Επίσης τα άλλα δύο κρούσματα αφορούν ένα γιατρό του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και έναν ακόμη ηλικιωμένο από το Χρυσοβέργι, ο οποίος σε τεστ που έκανε στο Νοσοκομείο βρέθηκε θετικός στο ιό.

Ο γιατρός του Νοσοκομείου βρίσκεται σε καραντίνα, ακυρώθηκαν τα προγραμματισμένα ραντεβού του ενώ και για τα 3 κρούσματα θα γίνει ιχνηλάτηση των επαφών.

Στο μεταξύ, θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν την Πέμπτη επτά άτομα, θέτοντας σε συναγερμό και το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Στη διαδικτυακή της έκδοση, η εφημερίδα «Ελευθερία» τονίζει πως η 81χρονη γυναίκα εισήχθη προ δύο ημερών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για επέμβαση στο ισχίο και στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου διαγνώστηκε θετική και έχει τεθεί σε απομόνωση.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησε η διαδικασία απολύμανσης σε θαλάμους της Ορθοπεδικής Κλινικής και προσωρινά κάποιοι ασθενείς και συνοδοί έχουν μετακινηθεί σε θαλάμους άλλων κλινικών.

Αναφορικά με την υγεία της ηλικιωμένης, αναμένονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το εάν θα πρέπει να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, που είναι και το νοσοκομείο αναφοράς.

Τα υπόλοιπα έξι άτομα προσήλθαν με ήπια συμπτώματα και διαγνώστηκαν θετικά και οι θεράποντες ιατροί τους σύστησαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να αναρρώσουν εκεί

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...