Κορωνοϊός: Τέλος στην πώληση αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Κορωνοϊός: Τέλος στην πώληση αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά
Κορωνοϊός: Τέλος στην πώληση αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Συναγερμό έχουν σημάνει στην κυβέρνηση τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, οι θάνατοι που καταγράφονται καθημερινά αλλά και οι διασωληνωμένοι που έχουν αυξηθεί.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα νέα μέτρα ε στόχο να περιοριστούν οι συνωστισμοί στις πλατείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη θέσπιση ωραρίου για τα περίπτερα στην Αττική, δηλαδή να κλείνουν από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις πέντε το πρωί.

Με την απόφαση αυτή οι αρμόδιοι ελπίζουν να σταματήσει να πωλείται αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα και έτσι να περιοριστούν φαινόμενα συγκέντρωσης ιδίως νέων σε πλατείες από την ώρα που κλείνουν τα μπαρ.

Οι τελικές εισηγήσεις θα γίνουν από την Επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει στη μια το μεσημέρι. 

Ο πρωθυπουργός χθες έθεσε στους πολίτες το δίλημμα αυτοπροστασία ή καραντίνα, ξεκαθαρίζοντας ότι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν θα πάει σε οριζόντιο lick down στην Αττική για οικονομικούς κυρίως λόγους και διαβεβαιώνοντας ότι το ΕΣΥ αντέχει.

Στις 6 το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Οι ανακοινώσεις από τον κ. Χαρδαλιά θα γίνουν σήμερα στις 6 το απόγευμα. Στην ενημέρωση μαζί του θα είναι ο επίκουρος Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...