Κορωνοϊός: Το Ισραήλ ζει ήδη την επόμενη ημέρα – Επιστροφή στην κανονικότητα με πάρτι και χορούς στα τραπέζια

Κορωνοϊός: Το Ισραήλ ζει ήδη την επόμενη ημέρα – Επιστροφή στην κανονικότητα με πάρτι και χορούς στα τραπέζια
Κορωνοϊός: Το Ισραήλ ζει ήδη την επόμενη ημέρα – Επιστροφή στην κανονικότητα με πάρτι και χορούς στα τραπέζια


17/03/2021 – 23:35

Την μετά-κορωνοϊού εποχή βιώνουν οι πολίτες του Ισραήλ, οι οποίοι φαίνεται να άφησαν για τα καλά πίσω τους την πανδημία και τα lockdown και πλέον έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα. 

Βίντεο που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κάτοικους του Τελ Αβίβ -χωρίς μάσκες- να χορεύουν σε χώρους εστίασης, να μαζεύονται σε μεγάλες παρέες και να συνεχίζουν τη ζωή τους από εκεί που την άφησαν πριν εμφανιστεί ο κορωνοϊός, ενώ την ίδια ώρα χώρες της Ευρώπης, αλλά και υπερδυνάμεις όπως η Αμερική και η Ρωσία παλεύουν για να καταστείλουν τον «αόρατο» εχθρό.  

Το Ισραήλ εστίασε στο εμβολιαστικό του πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν τέτοιες εικόνες αισιοδοξίας. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Google, μέχρι τώρα το Ισραήλ έχει εμβολιάσει πλήρως 4,36 εκατομμύρια πολίτες, φτάνοντας στο 48,19% του πληθυσμού του.

Η οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη που βιώνει τώρα η χώρα του Ισραήλ είναι αποτέλεσμα της σωστής οργάνωσης και του προγραμματισμού από την πλευρά της ισραηλινής κυβέρνησης, παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες χώρες για να έχουν άμεσα αποτελέσματα.

Με την επιτυχημένη εκστρατεία του εμβολιασμού το Ισραήλ αποτελεί, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, παράδειγμα του πώς μπορεί να είναι η ζωή μετά την πανδημία. Η αλήθεια είναι ότι παραμένουν σε ισχύ κάποια περιοριστικά μέτρα. Στους κλειστούς χώρους εξακολουθούν να απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 20 ατόμων -αν και σε μεγάλο βαθμό το μέτρο δεν τηρείται. Αλλά ειδικοί προειδοποιούν ότι το Ισραήλ δεν έχει απαλλαγεί ακόμη από τον υγειονομικό εφιάλτη, καθώς ο δείκτης R συνεχίζει να κινείται λίγο κάτω του 1. Η Covid-19 εξακολουθεί να στοιχειώνει κοινότητες που δίστασαν να εμβολιαστούν, όπως εκείνες των Αράβων ισραηλινών υπηκόων και των υπερορθόδοξων Εβραίων -που επλήγησαν σκληρά από την πανδημία- αλλά και των αρνητών του εμβολίου.

Το ποσοστό των νέων κρουσμάτων της Covid-19 έχει πέσει κάτω από το 3% του συνόλου των τεστ κορωνοϊού, τα νοσοκομεία αδειάζουν και οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι. Κι αν οι υγειονομικές Αρχές καταφέρουν να κρατήσουν υπό έλεγχο τις νέες, πιο λοιμογόνες παραλλαγές του κορωνοϊού, τότε το Ισραήλ ίσως γίνει η πρώτη χώρα που θα νικήσει την πανδημία και θα ανοίξει για τα καλά την οικονομία της.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...