Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Μην προκαλείτε την τύχη μας, αν πάτε στα χωριά θα κολλήσετε κι’ άλλους

Η συζήτηση για το αν θα πάμε στα χωριά το Πάσχα είναι αντικοινωνική και ανεύθυνη  τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας – Συνολικά από την έναρξη της πανδημίας  23.626 πολίτες τέθηκαν σε καραντίνα – Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καραντίνα 6.645 συμπολίτες μας που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό  και άλλοι 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων

«Μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η συζήτηση για το πότε και με ποιους ρυθμούς θα ξεκινήσει η όποια αποκλιμάκωση των μέτρων» ξεκαθάρισε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, φρενάροντας τις όποιες συζητήσεις επαναφοράς στην κατάσταση προ της πανδημίας. Παρότι ότι ο ίδιος δήλωσε πως αντιλαμβάνεται την όποια κοινωνική κόπωση, «δεν είμαστε ακόμη εκεί» υποστήριξε ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι τον πρώτο λόγο στην επαναφορά στην κανονικότητα έχουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Στο μεσοδιάστημα, «έχουμε δρόμο να διανύουμε» εξήγησε ο υφυπουργός και περιέγραψε «να μην περιμένουμε να ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν». Αντίθετα, ο κ. Χαρδαλιάς εστίασε στην ανάγκη προσήλωσης στην εφαρμογή των μέτρων αυτοπεριορισμού και υπενθύμισε πως από τις 12 μέχρι τις 20 Απριλίου ισχύουν οι κανόνες προστασίας αναφορικά με τους λατρευτικούς χώρους, δηλαδή και τις ημέρες του Πάσχα. « Οποιασδήποτε συζήτηση ή δικαιολογίες για μετακινήσεις εκείνες τις ημέρες (σ.σ. του Πάσχα) είναι μια στάση ανεύθυνη και αντικοινωνική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Εμμένοντας στον κίνδυνο περαιτέρω μετάδοσης του ιού, ο κ. Χαρδαλιάς επικαλέστηκε και στατιστικά δεδομένα. Συγκεκριμένα, σε σε 14ημερη καραντίνα στην Αττική τίθενται όσοι έρχονται από το εξωτερικό ή στενές επαφές κρουσμάτων, με τον αριθμό να ξεπερνά σε όλη την επικράτεια τα 23.356 άτομα. Επιπλέον, 6.645 πολίτες παραμένουν μέχρι και σήμερα στην καραντίνα, εκ των οποίων 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων, ενώ 2062 πολίτες έχουν επαναπατριστεί. Μόνο στην Αττική, 3.954 άτομα τέθηκαν σε καραντίνα, 1092 παραμένουν ακόμη με τον ιό, 712 έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία, 293 άτομα νοσηλεύονται και 219 παραμένουν σε περιορισμό κατ’ οίκον επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιώντας ότι η «η οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησής μας προς τα χωριά αυξάνει τον κίνδυνο μεταφοράς του ιού».

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την δημιουργία ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας με τις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον κορονοϊό, Covid19.gov.gr, παρέχοντας και απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα. Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καταλήγοντας πως «δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, γιατί αυτό που διακυβεύεται είναι η ανθρώπινη ζωή».

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...