“Η πανδημία εξελίσσεται σε νόσο των νέων” ανέφερε ο Πατρινός καθηγητής, ενώ επεσήμανε πως στις ΜΕΘ αυτή τη στιγμή είναι κατά 99% ασθενείς οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Χαράλαμπος Γώγος συμμετείχε εκτάκτως σήμερα στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα. Ο κ. Γώγος, ξεκίνησε την ενημέρωση κάνοντας αναφορά στις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα μας τις τελευταίες 10 και πλέον ημέρες, εκφράζοντας την θλίψη του -και εκ μέρους όλης της επιτροπής, για τα γεγονότα.

Σε ότι αφορά την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας ανέφερε ότι ο ιός είναι εδώ και η κρίση δεν έχει περάσει. Το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει αύξηση σημείωσε και επεσήμανε ότι το σχετικό συμπέρασμα εξάγεται και από τον δείκτη θετικότητας ο οποίος αυξήθηκε αλλά προς το παρόν δεν έχει ξεπεράσει το 4%. Η τάση του δείκτη στις περισσότερες Περιφέρειες είναι αυξητική είπε αλλά διευκίνισε ότι τα εισαγόμενα κρούσματα είναι πολύ λίγα (0,59%) και, όπως φαίνεται, το στοίχημα του τουρισμού κερδίζεται.Για την Παραλλαγή Δέλτα ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα επικρατήσει πλήρως και θα φτάσει το 90% ενώ για τις εισαγωγές ασθενών παρατήρησε ότι το τελευταίο 20ημερο διαπλασιάστηκαν οι εισαγωγές ασθενών.Ο ίδιος είπε πως συνολικά έγιναν πάνω από 100.000 τεστ κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, αναλύοντας επίσης τα επιδημιολογικά δεδομένα της ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ.

Ο κορωνοϊός και τι… έρχεται το φθινόπωρο

«Η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί τη νόσο των νέων με μέσο όρο τα 29 έτη», είπε ακόμη, συμπληρώνοντας: «Αρχίζει όμως να «χτυπά» και μεγαλύτερες ηλικίες. Σε λίγο καιρό, ένα πιθανό πρόβλημα θα είναι η παρουσία του ιού στην εκπαίδευση. Είναι σημαντικό οι νέοι να ελέγχονται με τεστ τόσο πηγαίνοντας για διακοπές όσο -και κυριότερο- γυρίζοντας, ειδικά αν έχουν στο περιβάλλον τους ευάλωτα άτομα».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις διασωληνώσεις αλλά και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τονίζοντας επίσης την σημασία του εμβολιασμού.

Τήρηση μέτρων, σωστή χρήση μάσκας και εμβολιασμός το τρίπτυχο των όσων συνόψισε ο καθηγητής…

«Ο πόλεμος αλλάζει μορφή. Το Δέλτα στέλεχος είναι πολύ ισχυρό, ο κόσμος έχει κουραστεί», επεσήμανε ακόμη, τονίζοντας ξανά και ξανά την σημασία του εμβολιασμού για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον εφιάλτη του κορωνοϊού.

«Στις ΜΕΘ, το 99% είναι ανεμβολίαστοι» πρόσθεσε με νόημα.

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...