Κουντουρά: Πολύ καλύτερα των προβλέψεων, τα έσοδα από τον Τουρισμό

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ»

«Την τελευταία διετία, η κυβέρνησή μας οδήγησε τον τουρισμό στις υψηλότερες ιστορικά επιδόσεις, παρά τις διαδοχικές προκλήσεις και δυσκολίες», τόνισε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά  κατά την τοποθέτησή της στη βουλή για τον Προϋπολογισμό.

Τόνισε ότι αυτό, δεν ήταν αποτέλεσμα τύχης και συγκυρίας, αλλά «οφείλεται  στο ότι για πρώτη φορά σχεδιάσαμε και εφαρμόσαμε εθνική τουριστική πολιτική στην Ελλάδα. Και η πολιτική μας έχει ξεκάθαρα αποδώσει». 

Εκτίμησε ότι  τα έσοδα για το 2016, θα είναι υψηλότερα από ότι προβλεπόταν, ενώ για την προηγούμενη χρονιά, επιτεύχθηκε «ρεκόρ αφίξεων και εσόδων, σε μία χρονιά πρωτόγνωρων δυσκολιών,  με δύο εκλογικές αναμετρήσεις, με δημοψήφισμα, με πολιτικές διαπραγματεύσεις, σε συνθήκες πολιτικοοικονομικής ασφυξίας και ισχυρών πιέσεων από τους θεσμούς, με  την  συνεχή αναπαραγωγή της  απειλής του Grexit και  με διαρκή πλήγματα από το εξωτερικό  στην διεθνή εικόνα της χώρας».

Φέτος, το αποτέλεσμα που «φέραμε ξεπέρασε κάθε προσδοκία  σε μία χρονιά μεγάλων δυσκολιών στο γενικότερο τουριστικό περιβάλλον και με διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Ευρώπης».

«Οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν», τα τουριστικά έσοδα θα είναι υψηλά

Σύμφωνα με την υπουργό, «Πετύχαμε νέα αύξηση των επισκεπτών κατά 1,5 περίπου εκατομμύριο  έναντι του ιστορικού  ρεκόρ του 2015, και συνολικές διεθνείς αφίξεις που θα αγγίξουν τα  27,5 εκατομμύρια δεδομένου ότι και η κρουαζιέρα έχει αύξηση 20%.  

Όσον αφορά τα πολυσυζητημένα έσοδα, περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα της χρονιάς, και εκτιμούμε με βάση τα στοιχεία που έχουμε ότι θα είναι κατά  πολύ καλύτερο των προβλέψεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας των τελευταίο καιρό και όπως  ακριβώς συνέβη και πέρυσι, οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν».

Στην συνέχεια, η υπουργός Τουρισμού, άσκησε σκληρή κριτική στο κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι «επιλέγει να αγνοεί αυτές τις επιτυχίες και να υπονομεύει διαρκώς το κυβερνητικό έργο για χάρη μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, χωρίς να συνυπολογίζει και χωρίς να ενδιαφέρεται ότι με αυτόν τον τρόπο υπονομεύει την ίδια τη χώρα, και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού.

Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και στον τουρισμό, έναν  τομέα που αποτελεί εθνικό κεφάλαιο και ζωογόνο δύναμη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Επιχειρεί να δώσει ψευδή εικόνα και να δημιουργεί παραπλανητικές εντυπώσεις. Με στείρα επιχειρήματα, επιλέγει το δρόμο της καταστροφολογίας, αντί να συμβάλλει δημιουργικά στην εθνική προσπάθεια της ανάπτυξης».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...