Κουρίλες νήσοι: παλέτα ζωγραφικής γεμάτη από φυσικά φαινόμενα και χρώματα

Κουρίλες νήσοι: παλέτα ζωγραφικής γεμάτη από φυσικά φαινόμενα και χρώματα
Οι Κουρίλες νήσοι είναι μια αλυσίδα από ηφαιστιογενή νησιά ανάμεσα στην Καμτσάτκα και το ιαπωνικό νησί Χοκάιντο, τα οποία χωρίζουν τη θάλασσα του Οχότσκ από τον Ειρηνικό ωκεανό.

Αποτελούνται από δυο παράλληλες σειρές νησιών, τις Μεγάλες Κουρίλες και τις Μικρές Κουρίλες. Τα πρώτα στοιχεία για τις νήσους Κουρίλες τα αποκάλυψε ο Ρώσος εξερευνητής Βλαντίμιρ Ατλάσοφ.

Η ανθρωπότητα προσπαθεί από καιρό σε καιρό, πότε επιτυχημένα και πότε όχι, να δαμάσει τα στοιχεία της φύσης στη συγκεκριμένη περιοχή. Ένα κάποιο μνημείο υποταγής της φύσης μπορεί να χαρακτηριστεί ο γεωθερμικός σταθμός ενέργειας, ένας από τους λίγους ρωσικούς, ο οποίος έχει κατασκευαστεί στους πρόποδες του ηφαιστείου Μπαράνσκ στο νησί Ιτουρούπ.

Τα στενά των νότιων Κουρίλων εξασφαλίζουν στα πλοία του στόλου του Ειρηνικού την έξοδο στον ωκεανό. Τα δυο άλλα στενά, αυτά του Σανγκάρσκ και Τσουσίμσκ, ελέγχονται από ξένα κράτη, ενώ τα στενά του κεντρικού και του βόρειου νησιωτικού συγκροτήματος βρίσκονται πολύ βορειότερα και έχουν αξιοποιηθεί σε πολύ μικρότερο βαθμό. Επιπλέον, το χειμώνα παγώνουν.

Οι Κουρίλες νήσοι είναι ένας ξεχωριστός τόπος ο οποίος διεκδικεί τον τίτλο του εθνικού κέντρου οικολογικού τουρισμού.

Ωστόσο, για να συμβεί αυτό πρέπει να ξεπεραστούν αρκετά εμπόδια τα οποία έχουν να κάνουν με τα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια και την απουσία τουριστικών υποδομών.

Η φύση έχει χαρίσει απλόχερα στα νησιά ένα μεγάλο αριθμό από ποτάμια, καταρράκτες, θερμές πηγές, ηφαίστεια, λίμνες και λιβάδια. Όλα αυτά  μπορούν να προσφέρουν αναρίθμητες υπέροχες εντυπώσεις στους φωτογράφους και ταξιδιώτες που τα επισκέπτονται.

Οι θερμές πηγές και οι εκπομπές ατμού μέσα από τη γη, στους πρόποδες του ηφαιστείου Μπαράνσκ, δημιουργούν μια αληθινά παραμυθένια ατμόσφαιρα.Οι μοναδικές αντιθέσεις των εικόνων της χλωρίδας και πανίδας τους, είναι σαν μια σύνθεση σε κάποια τεράστια παλέτα ζωγράφου ιμπρεσιονιστή.

Παρά το απέραντο του τοπίου, το έντονο γαλάζιο, όπως και στην περιοχή του Ριαζάν, αιχμαλωτίζει το βλέμμα. Τη λυρική διάθεση κάνει ακόμη πιο έντονη η ομοιότητα των τουριστών που επισκέπτονται αυτό το παρθένο περιβάλλον, με προσκυνητές.

Τα ύδατα που περιβάλλουν τα νησιά είναι πλούσια σε ψάρια και άλλα θαλάσσια όντα. Επίσης, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, τα αποθέματα σε υδρογονάνθρακες και φυσικό αέριο στη θαλάσσια περιοχή των Νότιων Κουρίλων υπολογίζονται σε περίπου 300 εκατ. τόνους. Ακόμα  και αυτοί οι αριθμοί φαντάζουν εντελώς ασήμαντοι μπροστά στη φυσική ομορφιά αυτής της «γιρλάντας» από νησιά.
http://rbth.gr/

ΤΑΞΙΔΙΑ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...