Το «ανοιχτό μέτωπο» με χιλιάδες ιδιοκτήτες που δεν έχουν λάβει ακόμα τις αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια επιχειρεί να κλείσει η ΑΑΔΕ επιταχύνοντας την εκκαθάριση των δηλώσεων Covid προκειμένου να πιστωθούν τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς έως το τέλος του μήνα.

Πρόκειται για εκμισθωτές ακινήτων με μηδενικά η κουρεμένα κατά 60% ενοίκια την περίοδο Μαρτίου-Ιουλίου 2021 οι οποίοι δεν έλαβαν καμία προκαταβολή αποζημίωσης για τις απώλειες που υπέστησαν.

Ειδικότερα σύμφωνα με την υπουργική απόφαση μέχρι το τέλος Μαρτίου θα κλείσουν οι εκκρεμότητες που αφορούν:

• Ιδιοκτήτες ακινήτων-φυσικά πρόσωπα που δεν έλαβαν καθόλου ενοίκιο την περίοδο Μαρτίου-Ιουλίου 2021: Αυτοί θα αποζημιωθούν για το 80% του αρχικού μισθώματος, ενώ τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα θα αποζημιωθούν για το 60% του συμφωνημένου μισθώματος.

• Ιδιοκτήτες ακινήτων-φυσικά πρόσωπα που έλαβαν το 60% του ενοικίου την περίοδο Μαρτίου-Ιουλίου 2021: Οι συγκεκριμένοι θα αποζημιωθούν για το 50% της ζημιάς.

• Ιδιοκτήτες ακινήτων που έκαναν όλες τις απαραίτητες διορθώσεις ώστε να εμφανίζεται σωστά το IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού στο Taxisnet.

• Υπεκμισθωτές ακινήτων για τους μήνες Νοέμβριο 2020 μέχρι και Ιούλιο 2021.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συμψηφισμοί με φόρους και καταβολές χρημάτων συνολικού ύψους 812 εκατ. ευρώ για τα «κουρεμένα» ενοίκια της περιόδου Μαρτίου 2020-Ιουλίου 2021 ενώ η ΑΑΔΕ «τρέχει» διασταυρώσεις για να εντοπίσει όσους εισέπραξαν παράνομα αποζημιώσεις. Στο στόχαστρο των ελέγχων βρίσκονται όσοι έλαβαν προκαταβολικά την κρατική ενίσχυση για τις απώλειες ενοικίων έως τον Ιούλιο του 2021 αλλά δεν υπέβαλαν δηλώσεις Covid ή το ποσό της αποζημίωσης ήταν υψηλότερο από αυτό που δικαιούνταν καθώς και φορολογούμενοι που εν μέσω πανδημίας διόγκωσαν το ενοίκιο για να εισπράξουν μεγαλύτερη αποζημίωση.

newsbeast.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...