Κουρεύονται τα στεγαστικά καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια

Ανάσα για εκατομμύρια Έλληνες – Ενεργοποιείται ο νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Λύτρωση για εκατομμύρια δανειολήπτες συνιστά η ενεργοποίηση του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που λύνει τα χέρια των τραπεζών για να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις και γενναία μείωση των οφειλών για στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια.

Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στο κλείσιμο των εκκρεμοτήτων εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που βρίσκονται εδώ και χρόνια σε κατάσταση ομηρίας.

Ταυτόχρονα θα ενισχύσει τη ρευστότητα των τραπεζών αφού θα ξεφορτωθούν τα κόκκινα δάνεια εισπράττοντας ένα μεγάλο μέρος των οφειλών.

Ο νέος νόμος θεσπίζει το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τους δανειολήπτες.

Το κάθε δάνειο θα αντιμετωπιστεί ως ξεχωριστή περίπτωση και το μέγεθος του κουρέματος θα εξαρτηθεί τόσο από την οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη, ή της επιχείρησης όσο και από άλλες παραμέτρους.

Σε κάθε περίπτωση ο νέος νόμος είναι θετικός για το σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας, αλλά και για το τραπεζικό σύστημα που θα ξεφορτωθεί τοξικά δάνεια τα οποία ήταν αδύνατο να εισπραχθούν στο σύνολό τους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...