Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού κινήματος

«ΑΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΟΥΡΑ, ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ, ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ, ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΟΣ»

«Αυτές τις ώρες που η κυβέρνηση επιδιώκει έναν ακόμη “έντιμο συμβιβασμό” με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εντάσσοντας στον αυτόματο “κόφτη” το αφορολόγητο και τις συντάξεις, ενώ συνεχίζει τα παζάρια για τα μέτρα μετά το 2018, αυτές τις ώρες που και τα υπόλοιπα κόμματα με πρώτη και καλύτερη τη ΝΔ της λένε να μη χάνει χρόνο, να κλείσει γρήγορα την αξιολόγηση, το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις μέσα στο λαό για να είναι η νέα χρονιά μία καλή και αγωνιστική χρονιά, μια χρονιά όπου μπορούν να μπουν εμπόδια, να μην περάσουν νέα μέτρα, να μη δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Τα παραπάνω ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στη Λιβαδειά.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας και ισχυροποίησης του κόμματος, «για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο για το λαό μας».

Ακόμα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε την πεποίθησή του για τη δυνατότητα του λαού να αξιοποιήσει την πείρα του και να δει ποιος φταίει «που χρόνο με τον χρόνο μετρά μόνο απώλειες», ενώ με αφορμή τα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας, επισήμανε ότι «η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και η απελευθέρωση της δράσης του κεφαλαίου δεν συμβιβάζεται με την ύπαρξη επαρκών υποδομών για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και της ασφάλειάς των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, οι οποίοι δεν κινδυνεύουν από μια φυσιολογική κακοκαιρία, αλλά από τις συνέπειες αυτής της πολιτικής».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι ο κόσμος που εμπιστεύθηκε τον ΣΥΡΙΖΑ, «πρέπει σήμερα, δύο χρόνια μετά, ‘να κάνει ταμείο’», προσθέτοντας πως «το ταμείο είναι μείον για τον λαό, γι’ όλους τους ασφαλισμένους, τους ανέργους και τους εργαζόμενους, και ο λογαριασμός για την εργατική λαϊκή οικογένεια συνεχίζεται».

Επίσης,  ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε ότι «αν το ταμείο της λαϊκής οικογένειας έχει χασούρα, το ταμείο των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών και λοιπών εκμεταλλευτών, έχει κέρδος».

Απευθύνοντας κάλεσμα στους εργάτες, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες, είπε να βγάλουν συμπεράσματα και να αποφασίσουν με ποιον πρέπει να πάνε και ποιον να αφήσουν και «να γυρίσουν την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ και τα άλλα κόμματα που μαλώνουν για το ποιος είναι ο καλύτερος για να κάνει τη δουλειά του κεφαλαίου, να υλοποιήσει πιο αποτελεσματικά τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις του».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έθεσε το ερώτημα αν μπορεί κανείς να πιστέψει σοβαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα βάλει μυαλό και θα αλλάξει ρότα» ή κάτι αντίστοιχο για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, «που μάλιστα αυτές τις μέρες κάνει μετεγγραφές τους ίδιους και τους ίδιους που μας έφεραν στα μνημόνια, έχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση».

«Καλούμε σήμερα όλους και όλες που βλέπουν αυτήν την κατάσταση, να συσπειρωθούν στο δρόμο της ανατροπής με το ΚΚΕ ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας. Γιατί σήμερα 2 χρόνια μετά την “πρώτη και τη δεύτερη φορά αριστερά”, αποδείχτηκε περίτρανα ότι είναι μύθος ότι μπορεί να υπάρξει πραγματικά αριστερή φιλολαϊκή διαχείριση εντός των τειχών του καπιταλισμού, της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ότι μπορεί να έχει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Ότι δήθεν μπορεί να υπερασπίζει και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, του λαού της αλλά και να εξασφαλίζει και να δυναμώνει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, των καπιταλιστών», κατέληξε στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...