Κουτσούμπας: Υποδεχόμαστε αγωνιστικά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ

Για «αγωνιστική υποδοχή» του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ του ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε τις ΗΠΑ «ιμπεριαλιστικό κράτος που, εκτός των άλλων, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την καπιταλιστική οικονομική κρίση, ηγείται των κορακιών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που ματώνουν και τον ελληνικό λαό».

Παράλληλα, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για «επεμβάσεις, ιμπεριαλιστικούς πολέμους», προκαλώντας, όπως είπε, «το μεγάλο κύμα των προσφυγικών ροών, που ταλαιπωρούν και ξεριζώνουν χιλιάδες, εκατομμύρια ανθρώπους από τις εστίες τους».

«Απέναντι σε αυτή την πρόκληση και για το παρελθόν των ΗΠΑ και για το πρόσφατο παρόν, αλλά και για το σήμερα, με όλα αυτά που κάνει, το ΚΚΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το σύνολο του ελληνικού λαού και οι φιλειρηνικές δυνάμεις αντιτάσσουν ένα βροντερό όχι, απέναντι στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, τις λυκοσυμμαχίες τους και τους πολέμους τους.

«Είναι απαράδεκτο, καταγγέλλουμε -και από αυτό το βήμα- την κυβέρνηση της πρώτης φοράς, υποτίθεται, αριστεράς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που προσπάθησαν με όλους τους τρόπους να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου σήμερα στην Αθήνα.

«Απαντάμε αγωνιστικά, βρισκόμαστε εδώ, είμαστε στις επάλξεις, συγκεντρωνόμαστε, διαδηλώνουμε, γιατί ακριβώς δεν υποτασσόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε, δε δίνουμε ούτε τη γη ούτε και νερό στους φονιάδες των λαών», κατέληξε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...