Κουφοντίνας: Τέλος η απεργία πείνας – Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Λαμίας

Ορθή επανάληψη

Ξεκίνησε η διαδικασία σίτισης του πολυισοβίτη, μετά από δική του επιθυμία – Παραμένει σοβαρή η κατάστασή του – Με δήλωσή του που μετέφερε η συνήγορός του ευχαριστεί όσους του συμπαρίστανται και δηλώνει «παρών» «με την καρδιά και το μυαλό του» στις κινητοποιήσεις
Με δήλωσή του ο Δημήτρης Κουφοντίνας προανήγγειλε τη λήξη της απεργίας πείνας , κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα με την ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου της Λαμίας , που ανέφερε ότι ξεκίνησε η διαδικασία σίτισής του, μετά από δική του επιθυμία. Είχε προηγηθεί επίσκεψη στο νοσοκομείο της συζύγου του και του γιου του, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την πορεία της υγείας του.Το μέλος της 17Ν το οποίο είχε κατέλθει σε απεργία πείνας, σε τηλεφωνική δήλωσή του, που δημοσιοποιήθηκε μέσω της συνηγόρου Ιωάννας Κούρτοβικ, ευχαριστεί «όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι και συμπαραστάθηκαν και δηλώνει ότι με την καρδιά και το μυαλό του είναι ανάμεσα στον κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους». Ο πολυϊσοβίτης θα παραμείνει στο νοσοκομείο για κάποιο διάστημα, αφού η επανασίτιση θα γίνει σταδιακά και με βάση τα ιατρικά πρωτόκολλα, ώστε να αναλάβει δυνάμεις και να επανέλθει ο οργανισμός του.

Η δήλωση του Κουφοντίνα έχει ως εξής:

«Η αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες.

Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία.

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι΄ αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.

Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.

Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Όπως αναφέρει το Lamiareport, o διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς ανακοίνωσε τα εξής:

«Ο ασθενής κ. Δημήτριος Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση από τις 16/02/2021 συνεπεία επιπλοκών που οφείλονται σε παρατεταμένη απεργία πείνας (από 08/01/2021). Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ συνεχίζοντας την εντατική παρακολούθηση και φροντίδα, πάντα στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας και του σεβασμού των πεποιθήσεων και της βούλησης του ασθενούς, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει σοβαρή».

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...